Kaassoufflé maken met bladerdeeg
Zelf kaassoufflé maken met bladerdeeg en de heerlijkste kaas, rechtstreeks uit de oven als de ultieme weekend snack. Een gemakkelijk te bereiden lekkernij met een heerlijke textuur. In slechts 20 minuten geniet je van een verrukkelijke soufflé, en vergeet niet, de kwaliteit van de kaas is het geheime ingrediënt. Kies de allerbeste kaas voor je kaassoufflé, liefst met een pittige en romige smaak die perfect smelt. Ik zweer bij Zwitserse kaas, net zoals bij kaasfondue.
Leer eenvoudig zelf een kaassoufflé maken met ons recept. Geniet van de smaak van knapperig bladerdeeg gevuld met romige kaas.
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg
- 15 plakjes Gruyère kaas
- 2 eieren
- paneermeer
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi 5 plakjes bladerdeeg. Voor elk plakje bladerdeeg gebruik je drie plakken kaas.
- Leg de kaasplakjes kruislings over elkaar op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg naar binnen zodat de kaas bedekt wordt. Zorg dat de randjes goed dicht zitten anders loopt de kaas eruit.
- Klop de eieren los in een bord, en schep paneermeel op een ander bord. Haal de kaassoufflés door het eimengsel en daarna door het paneermeel. Voor een extra laagje doe je dit nog een keer.
- De kaassoufflés leg je op de bakplaat met bakpapier en bak de kaassoufflé vervolgens in de oven in 15 minuten gaar en goudbruin. Kaassouffle maken, zó doe je dat.
Ook lekker: Kaasfondue. Een Kaasfondue recept om zelf te maken met pit, tenminste als je de juiste Zwitserse kazen gebruikt.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?