Kaassoufflé maken met bladerdeeg

Kaassoufflé maken met bladerdeeg

En de lekkerste kaas
  • Aantal: 5
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 334

Kaassoufflé maken met bladerdeeg en de lekkerste kaas uit de oven, een echte weekend snack. Je maakt ’t simpel en ’t heeft een lekkere bite. Binnen 20 minuten heb je een lekkere soufflé gemaakt, enne.. dé kaas is het geheim. Gebruik de lekkerste voor je kaassoufflé.

Kaassoufflé recept

Kaassoufflé recept, zelf kaassoufflés maken is zo makkelijk, je zal er alleen niet zo snel aan denken. Het geheim van een goede kaassoufflé is natuurlijk wel de kaas die je gebruikt. Lekker pittig en romig. En de kaas moet goed smelten. Ik gebruik Zwitserse kaas, zo ook als bij de kaasfondue.

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 15 plakjes Gruyère kaas
  • 2 eieren
  • paneermeel

Kaassouffle maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi 5 plakjes bladerdeeg. Voor elk plakje bladerdeeg gebruik je drie plakken kaas.
  2. Leg de kaasplakjes kruislings over elkaar op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg naar binnen zodat de kaas bedekt wordt. Zorg dat de randjes goed dicht zitten anders loopt de kaas eruit.
  3. Klop de eieren los in een bord, en schep paneermeel op een ander bord. Haal de kaassoufflés door het eimengsel en daarna door het paneermeel. Voor een extra laagje doe je dit nog een keer.
  4. De kaassoufflés leg je op de bakplaat met bakpapier en bak de kaassoufflé vervolgens in de oven in 15 minuten gaar en goudbruin. Kaassouffle maken, zó doe je dat.

Eet de kaassouffle lekker met pittige saus.

Ook lekker: Kaasfondue. ’n Kaasfondue recept om zelf te maken met pit, tenminste als je de juiste Zwitserse kazen gebruikt.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.7. van 22 stemmen.
Please wait...