Kaassoufflé

  • Porties: 5
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Kaassoufflé uit de oven, een echte weekend snack! Heel simpel om te maken, een lekkere bite! Binnen 20 minuten heb je een lekkere soufflé gemaakt.

Kaassoufflés, de kaas is het geheim!

Zelf kaassoufflés maken is zo makkelijk, je zal er alleen niet zo snel aan denken. Het geheim van een goede kaassoufflé is natuurlijk wel de kaas die je gebruikt. Lekker pittig en romig. En de kaas moet goed smelten. Ik gebruik Zwitserse kaas, zo ook als bij de kaasfondue.

Ingrediënten

  • Plakjes bladerdeeg
  • Plakjes kaas, Gruyère is een heerlijke kaas
  • 2 eieren
  • Paneermeel

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi 5 plakjes bladerdeeg. Voor elk plakje bladerdeeg gebruik je drie plakken kaas.

Stap2

Leg de kaasplakjes kruislings over elkaar, op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg vervolgens naar binnen, zodat de kaas bedekt wordt. Zorg wel dat de randjes goed dicht zitten, anders loopt de kaas eruit.

Stap3

Klop de eieren los in een bord, en leg flink wat paneermeel op een ander bord. Haal de kaassoufflés door het eimengsel en daarna door het paneermeel. Voor een extra laagje doe je dit nog een keer.

Stap4

De kaassoufflés leg je op de bakplaat met bakpapier en bak de kaassoufflé vervolgens in de oven in 15 minuten gaar en goudbruin.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

430

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab