Kaasstengels maken

Kaasstengels maken

van bladerdeeg
  • Aantal: Aantal 15
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 20 min
  • Klaar in: Klaar in 30 min
  • Kcal: Calorieën 175

Kaasstengels van bladerdeeg kan je perfect zelf maken. Erg eenvoudig en erg snel klaar. Lekker voor tussendoor of als borrelhap.

Kaasstengels met pesto

Als je zelf je kaasstengels gaat maken kan je er van alles opsmeren! Met pesto, rozemarijn of maanzaad. Even draaien en de oven maakt het af. Liever glutenvrij? Gebruik bladerdeeg wat vrij van gluten is.

Kaasstengels

Kaasstengels maken

3.4 van 65 stemmen
Recept afdrukken
Zelfgemaakte kaasstengels van bladerdeeg, snel en eenvoudig. Ideaal voor tussendoor of als borrelhap. Varieer met toppings zoals pesto of rozemarijn.
Gang Hapjes, Tussendoortje
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 15 stuks
Kcal 175

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg vers
  • 1 ei
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 el sesamzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit. Snijd lange stroken en smeer in met geklopt ei. Leg steeds 2 stroken op elkaar, duw een beetje aan en draai de stroken tot spiralen.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi kaas op de stengels en maanzaad. Bak de kaasstengels in 20 minuten bruin en krokant.
Kaasstengels voorbereiden

Dit recept valt onder

Nog meer kaas hapjes

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen