Kaasstengels maken

van bladerdeeg
  • Aantal: 15
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Kaasstengels van bladerdeeg kan je perfect zelf maken. Erg eenvoudig en erg snel klaar. Lekker voor tussendoor of als borrelhap.

Kaasstengels met pesto

Als je zelf je kaasstengels gaat maken kan je er van alles opsmeren! Met pesto, rozemarijn of maanzaad. Even draaien en de oven maakt het af. Liever glutenvrij? Gebruik bladerdeeg wat vrij van gluten is.

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 el sesamzaad

Bereidingswijze kaasstengels maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit. Snijd lange stroken en smeer in met geklopt ei. Leg steeds 2 stroken op elkaar, duw een beetje aan en draai de stroken tot spiralen.
  2. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi kaas op de stengels en maanzaad. Bak de kaasstengels in 20 minuten bruin en krokant.

Kaasstengels voorbereiden

Beoordeling: 3.5. van 2 stemmen.
Please wait...

Nog meer kaas hapjes

Kaassoufflé

Kaassouffle maken

De kaas is hét geheim! Een weekend snack met bite van Zwitserse kaas.

Kaaskoekjes met oude kaas

Kaaskoekjes met oude kaas

Koekjes met oude kaas, paprika en chiliflakes.

Kaaskoekjes van parmezaanse kaas

Kaaskoekjes van parmezaanse kaas

Koekjes van kaas, super snel en simpel om te maken als topping op je gerecht.

Meer kaas recepten