Kaasstengels maken
Zelf kaasstengels maken is een fluitje van een cent en het resultaat is onweerstaanbaar lekker. Met eenvoudige ingrediënten zoals bladerdeeg en geraspte kaas zet je in een handomdraai een heerlijke snack op tafel. Of je nu kiest voor de klassieke variant of ze een twist geeft met pesto, rozemarijn of maanzaad, het is altijd een succes.
En voor degenen die glutenvrij eten? Geen zorgen! Vervang het reguliere bladerdeeg gewoon door een glutenvrije variant. Dus de volgende keer dat je zin hebt in een knapperige traktatie, denk eraan: zelfgemaakte kaasstengels zijn altijd een goed idee!
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg vers
- 1 ei
- 100 gr geraspte kaas
- 2 el sesamzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit. Snijd lange stroken en smeer in met geklopt ei. Leg steeds 2 stroken op elkaar, duw een beetje aan en draai de stroken tot spiralen.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi kaas op de stengels en maanzaad. Bak de kaasstengels in 20 minuten bruin en krokant.
Voor liefhebbers van kaassnacks, probeer ook eens ons recept voor het maken van een kaassouffle.
Nog meer kaas hapjes
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?