Kaasstengels met cheddar (EK snack!)

Kaasstengels met cheddar (EK snack!)

Gezellig met z'n allen achter de tv kijken naar het Nederlands elftal kan niet zonder een aantal heerlijke snacks. Daarbij horen ook deze makkelijke kaasstengels met cheddar, die je in een handomdraai op tafel zet. Lekker Hollands en onmisbaar op iedere borrelplank. Om de kaastengels helemaal af te maken, serveren we 'm met een speciale dip op basis van koriander en munt, lekker fris dus. Deze is optioneel, want ook zonder is het een heerlijke snack om mee op de bank te ploffen.

De kaasstengels kun je goed van tevoren maken. Heb je nog een hoop over? Dan kun je ze bewaren in de vriezer en kort verwarmen in de magnetron, zodat ze krokant blijven. Per 2 plakjes bladerdeeg maak je 3 kaasstengels, dus je kunt ook altijd het recept verminderen naar het juiste aantal kaasstengels, of verdubbel het recept voor nog meer!

Nog meer lekkere oven recepten.

Kaasstengels met cheddar

Kaasstengels met cheddar

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Het lekkerste tussendoortje, maar dan nog beter. Kaasstengels met cheddar, vers uit de oven met heerlijke dip van koriander!
Gang Snacks, Tussendoortje
Keuken Engelse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 15 kaasstengels
calorieën 210

Ingrediënten

Voor de kaasstengels:

  • 10 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 ei geklutst
  • 200 gr cheddar geraspt
  • grof zeezout

Voor de dipsaus:

  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 tl koriander fijngehakt
  • 1 tl munt fijngehakt
  • tl komijnzaad gemalen
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Ontdooi ondertussen ook de plakjes bladerdeeg en bestrooi je werkblad en deegroller met een beetje bloem.
  • Pak een ontdooid plakje bladerdeeg en besmeer met ei. Bestrooi vervolgens met 1/5 van de kaas. Besmeer vervolgens nog een plakje bladerdeeg met ei en leg met de ei-kant naar beneden op de kaas. Druk goed aan.
  • Rol de kaasstengel uit in één richting, tot ongeveer 18 tot 20 centimeter en snijd in repen van 3. Wikkel de stengel een paar keer en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal deze stap voor de rest van de bladerdeeg, tot je 15 kaasstengels hebt.
  • Bestrooi de kaasstengels met grof zeezout en zet ze in de oven. Bak goudbruin en krokant in 20 minuten. Maak ondertussen de dipsaus. Doe hiervoor alle ingrediënten in een schaaltje en meng goed met elkaar.
  • Serveer de kaasstengels warm of koud, en eventueel met de dipsaus.

Tip: gebruik een groot scherp mes om de kaasstengels te snijden, of een pizzasnijder!

Met maar een paar ingrediënten is het belangrijk dat producten met de beste kwaliteit worden gebruikt. Daarom kiezen we altijd voor bladerdeeg gemaakt met roomboter!

Nog een fijn recept met cheddar: plaattaart met cheddar. Maak ook eens: plaattaart met pesto en crème fraîche.

Cheddar kaasstengels
Kaasstengels met cheddar

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024