Kabeljauw met tagliatelle en pesto

Kabeljauw met tagliatelle en pesto

Een vis uit de oven
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Wachttijd: 6 uur en 30 min
  • Klaar in: 2 uur

Dit recept voor kabeljauw met tagliatelle en pesto is super eenvoudig en erg lekker en gezond. De kabeljauw bak je af in de oven wat het een heerlijke smaak geeft. De cherrytomaatjes en olijven maken het gerecht af.

Kabeljauw als hoofdgerecht

Met kabeljauw kun je eindeloos variëren als hoofdgerecht, bakken stomen, uit de oven. Kabeljauw behoort tot de magere vissoort en bevat belangrijke voedingsstoffen.

Ingrediënten

  • 500 gr kabeljauwfilet
  • 150 gr pesto
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 500 gr cherrytomaten
  • 350 gr tagliatelle
  • 90 gr olijven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de kabeljauwfilets erin en bestrooi de vis met peper en zout. Besmeer de vis met de helft van de pesto.
  2. Verdeel de cherrytomaatjes en olijven over de ovenschaal. Bak de vis ongeveer 15 minuten in de oven. Kook ondertussen de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Giet de tagliatelle af en pers de knoflook erboven. Schep de rest van de pesto door de tagliatelle en serveer met de vis.
Beoordeling: 3.0. van 10 stemmen.
Please wait...