Kabeljauw met tagliatelle en pesto

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 25m

Dit recept voor kabeljauw met tagliatelle en pesto is super eenvoudig en erg lekker en gezond. De kabeljauw bak je af in de oven wat het een heerlijke smaak geeft. De cherrytomaatjes en olijven maken het gerecht af.

Kabeljauw als hoofdgerecht

Met kabeljauw kun je eindeloos variëren als hoofdgerecht, bakken stomen, uit de oven.
Kabeljauw behoort tot de magere vissoort en bevat belangrijke voedingsstoffen.

Kabeljauw met tagliatelle en pesto

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 150 gram pesto
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie
  • 500 gram cherrytomaten
  • 350 gram tagliatelle
  • 90 gram olijven

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de kabeljauwfilets erin en bestrooi ze met peper en zout. Besmeer de vis met de helft van de pesto.

Stap2

Verdeel de cherrytomaatjes en olijven over de ovenschaal. Bak de vis ongeveer 15 minuten in de oven. Kook ondertussen de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.

Stap3

Giet de tagliatelle af en pers de knoflook erboven. Schep de rest van de pesto door de tagliatelle en serveer met de vis.

Benieuwd naar meer lekkere gerechten met vis? Kijk van eens bij onze visrecepten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

84

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab