Kabeljauw in parmaham met tagliatelle

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Deze kabeljauwfilets in parmaham met tagliatelle en broccoli in sinaasappeldressing maken van je avondmaal een ware smaaksensatie. Kabeljauw is ideaal om te combineren met parmaham. Al helemaal als je alleen vis wat saai vindt. Het recept ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar dat valt reuze mee! In maar 30 minuten staat dit gerecht al op tafel.

Benieuwd naar meer heerlijke gerechten met vis? Kijk dan eens bij onze visrecepten.

IMG_1715

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 400 gram broccoliroosjes
  • 350 gram tagliatelle
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 rode ui
  • 25 gram verse peterselie
  • 8 plakken parmaham
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel salie

Bereidingswijze

Stap1

Kook de broccoliroosjes gaar in ongeveer 3 minuten in een pan met kokend water. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet. Was de sinaasappel en rasp een beetje van de schil in een bakje. Snij de sinaasappel doormidden en pers het sap boven het bakje uit. Roer de azijn erdoor. Snij de rode ui fijn en schep deze ook door het sinaasappelmengsel. Laat het ongeveer 5 minuten staan.

Stap2

Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de kabeljauwfilets, dep ze droog en bestrooi ze met wat peper, zout en salie. Rol iedere kabeljauwfilet in een plak parmaham. Verhit een koekenpan met olie en bak hierin de vis gaar in ongeveer 8 minuten. Schep ondertussen de peterselie den 3 eetlepels olie door het sinaasappelmengsel en breng het op smaak met zout en peper.

Stap3

Verwarm de broccoliroosjes in een pan of wok en schep de sinaasappeldressing erdoorheen. Verdeel de kabeljauwfilets over 4 borden en verdeel de broccoli en tagliatelle ernaast.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab