Kaneelbroodjes met pecannoten

Kaneelbroodjes met pecannoten

'n Traditie bij een feestontbijt
  • Aantal: Aantal 8
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 35 min
  • Wachttijd: Wachttijd 135 min
  • Klaar in: Klaar in 170 min
  • Kcal: Calorieën 390

Kaneelbroodjes met pecannoten ofwel cinnamon rolls, ’n traditie bij een feestontbijt, lekker en heel simpel om zelf te maken. Luchtige zoete kaneelbroodjes die je een avond van te voren kan maken.

Cinnamon rolls ofwel kaneelbroodjes

Cinnamon rolls ofwel kaneelbroodjes, je denkt misschien veel werk om te maken, maar niet met dit recept. Deze snelle kaneelbroodjes zijn echt simpel en ’t resultaat zó lekker, dit wil je proberen.

Ingrediënten

  • 140 gr pecannoten
  • 4 el gemalen kaneel
  • 500 gr bloem
  • 7 gr gedroogde gist
  • 110 gr fijne kristalsuiker
  • 45 gr boter
  • 4 eieren
  • 250 ml warm water
  • 2 tl zeezout

Kaneelbroodjes maken

  1. Hak de noten grof, samen met de bloem, gist, boter, 2 tl kristalsuiker, zout, 1 ei en het water in een kom. Kneed met de hand en maak een bal. Dek af met vershoudfolie en laat het deeg 1 uur rijzen tot de bal is verdubbeld.
  2. Kneed het deeg kort door en verdeel in 8 stukken. Rol van elk stuk 3 strengen van 10 cm lang en leg het op een bakplaat met bakpapier. Splits de rest van de eieren en klop de dooiers met 1 tl water los in een kom. Smeer met een bakkwast de strengen deeg rondom in met de eidooiers.
  3. Meng de rest van de suiker met de kaneel. Verdeel 6 el van de kaneelsuiker over je werkblad en rol de deegstrengen erdoor. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de uiteinden van 3 deegstrengen aan elkaar vast en druk deze goed aan.
  4. Leg de strengen rond en druk ze aan elkaar zodat er een rond broodje ontstaat. Je kunt ze ook vlechten. Leg zo alle broodjes op de bakplaat. Dek af met vershoudfolie en laat nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de folie en bestrooi de bovenkant van de kaneelbroodjes met de rest van de kaneelsuiker. Bak de broodjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Kaneelbroodjes maken doe je zó.

Ook lekker: Kaneelbroodjes met bladerdeeg snelle broodjes in 20 minuten klaar. Kaneelbroodjes met poedersuiker.

Beoordeling: 4.7. van 6 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024