Kaneelbroodjes

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 8
  • Bereidingstijd: 35m
  • Kooktijd: 2:15 h
  • Klaar in: 2:50 h

Kaneelbroodjes, super lekker en heel simpel om deze zelf te maken. Deze luchtige kaneelbroodjes zijn bij ons traditie bij het paasontbijt!
(Deze zoete broodjes kun je de avond ervoor al maken)

Cinnamon rolls ofwel kaneelbroodjes

Cinnamon rolls, ofwel kaneelbroodjes, je denkt misschien veel werk om te maken, maar niet met dit recept! Deze snelle kaneelbroodjes zijn echt simpel om te maken en het resultaat is zó lekker, dit wil je ook proberen!
Begin je weekend met zo’n heerlijk broodje.

Ingrediënten

  • 140 g pecannoten
  • 4 el gemalen kaneel
  • 500 g bloem
  • 7 g gedroogde gist
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 45 g boter
  • 4 eieren
  • 250 ml warm water
  • 2 tl zeezout

Bereidingswijze

Stap1

Hak de noten grof, samen met de bloem, gist, boter, 2 tl kristalsuiker, zout, 1 ei en het water in een kom. Kneed met de hand en maak een bal. Dek af met vershoudfolie en laat het deeg 1 uur rijzen tot de bal is verdubbeld.

Stap2

Kneed het deeg kort door en verdeel in 8 stukken. Rol van elk stuk 3 strengen van 10 cm lang en leg het op een bakplaat met bakpapier. Splits de rest van de eieren en klop de dooiers met 1 tl water los in een kom. Smeer met een bakkwast de strengen deeg rondom in met de eidooiers.

Stap3

Meng de rest van de suiker met de kaneel. Verdeel 6 el van de kaneelsuiker over je werkblad en rol de deegstrengen erdoor. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de uiteinden van 3 deegstrengen aan elkaar vast en druk deze goed aan.

Stap4

Leg de strengen rond en druk ze aan elkaar zodat er een rond broodje ontstaat. Je kunt ze ook vlechten. Leg zo alle broodjes op de bakplaat. Dek af met vershoudfolie en laat nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de folie en bestrooi de bovenkant van de kaneelbroodjes met de rest van de kaneelsuiker. Bak de broodjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 7
Waardeer dit recept

7 personen hebben dit recept gewaardeerd

288

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab