Kaneelbroodjes met bladerdeeg

Kaneelbroodjes met bladerdeeg

Snelle broodjes
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Kooktijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min

Snelle kaneelbroodjes uit de oven gemaakt van bladerdeeg. Als je eens een luie ochtend hebt is dit een recept wat daar prima bij past. Een lekker ontbijt waar je niet te veel voor hoeft te doen.

Kaneelbroodjes van bladerdeeg of croissantdeeg?

Lekker snel met kant en klaar deeg, een rol vers bladerdeeg of een blikje croissantdeeg (druk de naden goed dicht) mocht je geen bladerdeeg in huis hebben, bak je de lekkerste broodjes thuis. Zelf je favoriet maken met of zonder glazuur, pecannoten, appel, walnoten of rozijnen, er kan van alles tussen. Easy weekend!

Liever glutenvrij? Met glutenvrij bladerdeeg!

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 tl kaneel
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit. Meng de kaneel samen met de suiker en strooi gelijkmatig over het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg weer op en probeer de naad een beetje dicht te plakken.
  2. Snij met een scherp mes de rol deeg in 12 plakken. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de snelle kaneelbroodjes in 15 minuten. Serveer met poedersuiker, yum!

Terwijl ze in de oven staan zou je glazuur kunnen maken. Roer 100 gram poedersuiker met 1 el melk tot een dik glazuur. Als de kaneelbroodjes uit de oven komen serveer je ze gelijk met glazuur.

Beoordeling: 3.8. van 22 stemmen.
Please wait...