Kaneelbroodjes met bladerdeeg
Snelle broodjes- Aantal:
12
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
15 min
- Klaar in:
20 min
- Kcal:
436
Kaneelbroodjes met bladerdeeg, snelle broodjes uit de oven gemaakt van bladerdeeg. Als je eens een luie ochtend hebt is dit een recept wat daar prima bij past. Een lekker ontbijt waar je niet te veel voor hoeft te doen.
Kaneelbroodjes bladerdeeg of croissantdeeg
Lekker snel met kant en klaar deeg, een rol vers bladerdeeg of een blikje croissantdeeg (druk de naden goed dicht) mocht je geen bladerdeeg in huis hebben, bak je de lekkerste broodjes thuis. Zelf je favoriet maken met of zonder glazuur, pecannoten, appel, walnoten of rozijnen, er kan van alles tussen. Easy weekend!
Liever glutenvrij? Met glutenvrij bladerdeeg maak je ze net zo lekker.
Cinnamon rolls met bladerdeeg
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 2 tl kaneel
- 50 gr lichtbruine basterdsuiker
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit. Meng de kaneel samen met de suiker en strooi gelijkmatig over het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg weer op (vanaf de langste kant) en probeer de naad een beetje dicht te plakken.
- Snij met een scherp mes de rol deeg in 12 plakken. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de snelle kaneelbroodjes in 15 minuten en maak af met poedersuiker. Broodjes met kaneel maak je zó.
Terwijl ze in de oven staan zou je glazuur kunnen maken. Roer 100 gram poedersuiker met 1 el melk tot een dik glazuur. Als de kaneelbroodjes uit de oven komen serveer je ze gelijk met glazuur.
Ook lekker: Kaneelbroodjes met pecannoten ofwel cinnamon rolls.
Echt een voortreffelijk maal, delicious!
Dank je Gulian!
De smaak is heerlijk, maar ze zijn gaan lekken en lijken meer op worstenbroodjes.. wat doe ik fout?
Misschien iets strakker oprollen volgende keer Franca? En heb je wel vanaf de lange kant gerold? Fijn dat de kaneelbroodjes lekker waren.
Dank je Miranda, ik ga ze zo weer maken.
Misschien niet strak genoeg, wel vanaf de lange kant gerold.
Ik ga het nu met 2 plakken bladerdeeg doen (croissant deeg in het land van de croissants waar ik woon, was niet te krijgen).
YESSSS!
Nu 2 plakken rechthoekig bladerdeeg aan elkaar geplakt om een dikkere rol te krijgen. Daarna eerst in een ronde vorm tegen elkaar aan in de oven gedaan, zodat ze minder zouden lekken (ik moest het deeg idd strakker rollen).
Daarna waren sommige zijkanten nog niet gaar uiteraard, dus weer even op een gewone bakplaat gedaan en het resultaat is SUPER.
Dank je wel Miranda.
Ah, fijn te horen!
Verrukkelijk