Kaneelbroodjes met bladerdeeg
Trakteer jezelf op een verrukkelijke traktatie met onze hemelse kaneelbroodjes met bladerdeeg. De geurige aroma's van kaneel en suiker vermengen zich met de knapperigheid van bladerdeeg, waardoor elke hap een hemelse ervaring is. Of je nu een doorgewinterde bakker bent of een beginner in de keuken, dit recept is eenvoudig te volgen en leidt tot verbluffende resultaten. Laat je verrassen door de magie van zelfgemaakte kaneelbroodjes en deel ze met je vrienden en familie bij een gezellige brunch of als smakelijke traktatie voor tussendoor.
Kaneelbroodjes met bladerdeeg
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 2 tl kaneel
- 50 gr lichtbruine basterdsuiker
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit. Meng de kaneel samen met de suiker en strooi gelijkmatig over het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg weer op (vanaf de langste kant) en probeer de naad een beetje dicht te plakken.
- Snij met een scherp mes de rol deeg in 12 plakken. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de snelle kaneelbroodjes in 15 minuten en maak af met poedersuiker. Broodjes met kaneel maak je zó.
Terwijl ze in de oven staan zou je glazuur kunnen maken. Roer 100 gram poedersuiker met 1 el melk tot een dik glazuur. Als de kaneelbroodjes uit de oven komen serveer je ze gelijk met glazuur.
Ook lekker: Kaneelbroodjes met pecannoten ofwel cinnamon rolls.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
Echt een voortreffelijk maal, delicious!
Dank je Gulian!
De smaak is heerlijk, maar ze zijn gaan lekken en lijken meer op worstenbroodjes.. wat doe ik fout?
Misschien iets strakker oprollen volgende keer Franca? En heb je wel vanaf de lange kant gerold? Fijn dat de kaneelbroodjes lekker waren.
Dank je Miranda, ik ga ze zo weer maken.
Misschien niet strak genoeg, wel vanaf de lange kant gerold.
Ik ga het nu met 2 plakken bladerdeeg doen (croissant deeg in het land van de croissants waar ik woon, was niet te krijgen).
YESSSS!
Nu 2 plakken rechthoekig bladerdeeg aan elkaar geplakt om een dikkere rol te krijgen. Daarna eerst in een ronde vorm tegen elkaar aan in de oven gedaan, zodat ze minder zouden lekken (ik moest het deeg idd strakker rollen).
Daarna waren sommige zijkanten nog niet gaar uiteraard, dus weer even op een gewone bakplaat gedaan en het resultaat is SUPER.
Dank je wel Miranda.
Ah, fijn te horen!
Verrukkelijk