Kaneelchurro’s met poedersuiker

  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 30m

Deze beroemde, Spaanse zoetigheid lijkt misschien ingewikkeld om zelf te maken, maar het is veel eenvoudiger dan het lijkt. In 30 minuten zet je deze, nog warme, churro’s met kaneel en poedersuiker op tafel. Kijk voor meer lekkernijen bij onze zoete recepten.

Ingrediënten

  • 10 gram poedersuiker
  • 25 gram suiker
  • 50 gram boter
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren

Bereidingswijze

Stap1

Verhit een steelpan en doe hier 150 ml water in, samen met de suiker, boter en een mespuntje zout. Breng het aan de kook en doe dan in één keer de bloem erbij. Roer het goed door en blijf roeren tot het deeg een bal vormt. Zet het vuur uit en voeg de eieren en het kaneelpoeder toe. Blijf roeren tot het een glad beslag is geworden en laat het afkoelen.

Stap2

Zet een ruime pan op het vuur en verhit hier de olie in. Wacht tot de olie heet genoeg is. Pak ondertussen een spuitzak en schep het beslag erin. Spuit reepjes op een stuk bakpapier van ongeveer 8 centimeter lang. Doe ze voorzichtig in de olie en bak de ze goudbruin. Doe maximaal 5 churro's tegelijkertijd in de pan.

Stap3

Schep de churro's uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze vlak voor het serveren met poedersuiker.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

34

Commentaar op recept

  1. posted by Sandra on 2 februari 2015

    als ik de recept zo lees dan lijkt het op een kookdeeg (soezen). Is het niet verstandig om er bij te vermelden wanneer de bloem er in moet? Wanner alles is opgelost of als het kookt? Als het kookt geeft de bloem pas een bindend effect;)

    • posted by Noor on 3 februari 2015

      Bedankt voor je reactie Sandra! Ik heb het recept aangepast. Het bloem moet er inderdaad pas in als het kookt.

  2. posted by Merel on 3 februari 2015

    wanneer is de olie heet genoeg?

    • posted by Vera on 11 februari 2015

      De olie is heet genoeg als je er wat damp vanaf ziet komen. Om zeker te weten dat de olie heet genoeg is, kun je ook een houten lepel/spatel in de olie houden. Als er bubbels tegen de spatel verschijnen, is de olie warm genoeg om iets in te bakken.

  3. posted by Marianne on 4 februari 2015

    Ha,, kan het deeg in plaats van in een hete pan met olie ook in de frituur pan??? Groetjes Marianne

    • posted by Vera on 5 februari 2015

      Hallo Marianne, dat kan! Voor de smaak maakt dit niets uit, maar het kan zijn dat de churro’s er wat minder mooi uitzien als ze in de frituurpan worden gedaan.

  4. posted by Noor on 29 oktober 2015

    Hoi Tineke! Als het beslag te dik is kun je wat extra water toevoegen aan het beslag tot het wel de juiste substantie heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab