Spaanse churros met kaneel

Spaanse churros met kaneel

Spaanse zoetigheid
  • Aantal: Aantal 6
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 25 min
  • Klaar in: Klaar in 30 min
  • Kcal: Calorieën 447

Deze beroemde, Spaanse zoetigheid lijkt misschien ingewikkeld om zelf te maken, maar het is veel eenvoudiger dan het lijkt. In 30 minuten zet je deze, nog warme, churro’s met kaneel en poedersuiker op tafel.

Ingrediënten

  • 10 gr poedersuiker
  • 25 gr suiker
  • 50 gr boter
  • 125 gr bloem
  • 1 tl kaneel
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren

Churros maken zo doe je dat

  1. Verhit een steelpan en doe hier 150 ml water in, samen met de suiker, boter en een mespuntje zout. Breng het aan de kook en doe dan in één keer de bloem erbij. Roer het goed door en blijf roeren tot het deeg een bal vormt. Zet het vuur uit en voeg de eieren en het kaneelpoeder toe. Blijf roeren tot het een glad beslag is geworden en laat het afkoelen.
  2. Zet een ruime pan op het vuur en verhit hier de olie in. Wacht tot de olie heet genoeg is. Pak ondertussen een spuitzak en schep het beslag erin. Spuit reepjes op een stuk bakpapier van ongeveer 8 centimeter lang. Doe ze voorzichtig in de olie en bak de ze goudbruin. Doe maximaal 5 churro’s tegelijkertijd in de pan.
  3. Schep de churro’s uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze vlak voor het serveren met poedersuiker.
Beoordeling: 3.8. van 10 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024