Karamel chocoladetaart

Karamel chocoladetaart

  • Aantal: Aantal 8
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 90 min
  • Wachttijd: Wachttijd 30 min
  • Klaar in: Klaar in 120 min
  • Kcal: Calorieën 640

Deze karamel chocoladetaart is echt ongelooflijk lekker! De bodem is heerlijk boterachtig met amandelen en cacaopoeder. Daarop zit niets minder dan een smeuïge, gezouten karamelvulling en een chocolade topping met zeezout kristallen. Iedereen die de taart eens geproefd heeft, weet hoe onweerstaanbaar lekker hij is! Serveer hem als dessert na een heerlijk diner of als tussendoortje. Pure verwenning! Geniet van deze heerlijke chocolade Carameltaart, het recept is gemakkelijk om te maken en je kan hier voor de dag me komen bij je familie of vrienden

Tip: het recept bevat veel wachttijd, dus begin op tijd! Verder is het recept super eenvoudig. Succes!

Ingrediënten

  • 160 gram bloem
  • 30 gram gemalen amandelen
  • 30 gram cacaopoeder
  • 50 gram suiker (bodem)
  • 300 gram suiker (karamel)
  • 1/4 theelepel zout (bodem)
  • 1 theelepel zout (karamel)
  • 110 gram boter (bodem)
  • 70 gram boter (karamel)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water (bodem)
  • 1/2 kopje water (karamel)
  • 120 gram slagroom (karamel)
  • 120 gram slagroom (chocolade topping)
  • 120 gram pure chocolade in stukjes
  • Zeezout kristallen

Instructies

  1. Maak het deeg voor de bodem klaar. Doe de suiker, bloem, gemalen amandelen, cacaopoeder en zout in een grote kom. Voeg de boter in stukjes toe en mix het door elkaar met een vork tot er klontjes ontstaan. Voeg het ei en vanille extract toe en kneed het tot een stevig deeg. Voeg, als het deeg wat droog is, een beetje water toe. Verpak het deeg in plastic folie en leg het voor minstens 30 minuten in de koelkast.
  2. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde plak die een paar centimeter groter is dan de taartvorm. Vet de taartvorm in en plaats het deeg erin. Druk de bodem en zijkanten aan en snij het teveel aan deeg weg. Zet de taartbodem voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bedek de taartbodem met bakpapier. Leg er wat zwaars in dat de zijkanten en bodem op zijn plek houdt. Je kunt hiervoor een bord gebruiken dat precies in de taartvorm past, of je kunt het bakpapier vullen met rijst. Bak de taartbodem ongeveer 15 minuten in de oven. Haal vervolgens het gewicht en het bakpapier weg en bak de taartbodem nogmaals 15 minuten in de oven. Haal de taartbodem er weer uit en laat het wat afkoelen op het aanrecht.
  4. Maak de karamelvulling klaar. Doe het suiker en het water voor de karamelvulling in een steelpannetje en zet het vuur aan op middelhoge stand. Breng het aan de kook zonder te roeren en wacht totdat het een karamelkleur krijgt. Zet het vuur uit en voeg de slagroom toe. Het zal even flink gaan borrelen. Roer het geheel tot een gladde substantie en voeg dan de boter en zout toe. Blijf roeren tot het een egale substantie is. Laat de karamel een klein beetje afkoelen en giet het dan over de taartbodem heen. Zet de taart voor 5 uur in de koelkast.
  5. Maak de chocolade topping klaar. Verhit de slagroom in een steelpannetje tot de randjes heel licht beginnen te koken. Draai het vuur uit en voeg de stukjes chocolade toe. Roer tot het een egale en gladde substantie is. Giet de chocolade over de karamel en zet de taart voor 3 uur in de koelkast. Besprenkel de taart met zeezout kristallen voordat je hem serveert. Eet smakelijk!

Bekijk meer taart recepten.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren