Karamelsaus maken met appelcider
Zó lekker en fris!- Aantal: 1
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 25 min
Zelf karamelsaus maken is te gek lekker! Deze karamel maak ik met appelcider, iets minder zoet en zwaar als de basis karamelsaus. Een heel makkelijk recept om zelf te maken. Probeer ’t!
Variatie met appel cider
Ik gebruik de apple cider citroen-gember van de Hema, waanzinnig fris! Perfect voor bij je appeltaart of tarte tatin met peer.
Met dit recept maak je voor ongeveer 6 personen, 300 gram karamelsaus.
Bereidingswijze karamelsaus
- Schenk de appelcider in een kleine steelpan met dikke bodem en breng rustig in 10 minuten aan de kook en laat inkoken tot je 1/3 over hebt.
- Haal de pan even van het vuur en voeg de boter, bruine basterdsuiker, room en kaneel toe en zet weer terug op het vuur.
- Kook de appelcider karamel saus een klein kwartier op een middelhoog vuur totdat de saus gaat indikken. Nog te dun? Laat dan nog even op het vuur. Tijdens het afkoelen zal het nog verder indikken.
- Zet het vuur uit en voeg als laatst het vanille extract en zeezout toe. Roer dit even goed door en laat de saus verder afkoelen. Blijf wel tussendoor goed roeren tijdens het afkoelen.
De saus van karamel kan je makkelijk bewaren in een jampot en langzaam opwarmen als je de saus serveert, de karamelsaus zal dan weer vloeibaar worden. Heel fris en een top combi bij de appel uit de oven. Yum!
Meer karamelsaus? Gevulde appels uit de oven met bladerdeeg, een mini appeltaart.