Karamelsaus maken met appelcider

Karamelsaus maken met appelcider

Knetter lekker en fris
  • Aantal: Aantal 1
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 20 min
  • Klaar in: Klaar in 25 min
  • Kcal: Calorieën 196

Zelf karamelsaus maken is hartstikke lekker. Deze karamel maken we met appelcider, iets minder zoet en zwaar als de basis karamelsaus. Een heel makkelijk recept om zelf te maken. Probeer ’t!

Variatie met appel cider

Wij gebruiken de apple cider citroen-gember van de Hema, waanzinnig fris. Perfect voor bij je appeltaart of tarte tatin met peer.

Met dit recept maak je voor ongeveer 6 personen, 300 gram karamelsaus.

Ook lekker: karamel chocoladetaart met smeuïge, gezouten karamelvulling en een chocolade topping met zeezout.

Karamelsaus maken met appelcider

Karamelsaus maken met appelcider

4.1 van 19 stemmen
Recept afdrukken
Appelcider karamelsaus, probeer 't! Zelf karamelsaus maken is super lekker, heel fris en het recept is best heel makkelijk.
Gang Bijgerechten
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1 jampot
calorieën 196

Ingrediënten

  • 300 ml appelcider
  • 150 gr basterdsuiker bruin
  • 30 gr boter
  • 125 ml room
  • snuf kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zeezout grof

Instructies

  • Schenk de appelcider in een kleine steelpan met dikke bodem en breng rustig in 10 minuten aan de kook en laat inkoken tot je 1/3 over hebt.
  • Haal de pan even van het vuur en voeg de boter, bruine basterdsuiker, room en kaneel toe en zet weer terug op het vuur.
  • Kook de appelcider karamel saus een klein kwartier op een middelhoog vuur totdat de saus gaat indikken. Nog te dun? Laat dan nog even op het vuur. Tijdens het afkoelen zal het nog verder indikken.
  • Zet het vuur uit en voeg als laatst het vanille extract en zeezout toe. Roer dit even goed door en laat de saus verder afkoelen. Blijf wel tussendoor goed roeren tijdens het afkoelen.

De saus van karamel kan je makkelijk bewaren in een jampot en langzaam opwarmen als je de saus serveert, de karamelsaus zal dan weer vloeibaar worden. Heel fris en een top combi bij de appel uit de oven.

Meer karamelsaus? Gevulde appels uit de oven met bladerdeeg, een mini appeltaart.

Karamel met appel cider
Makkelijke karamelsaus

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024