Makkelijke kaviaarhapjes: superchique en feestelijk
Kaviaarhapjes zijn onmisbaar tijdens de feestdagen. Kaviaar is namelijk het ultieme symbool van luxe en de manier om ieder feestje naar een hoger niveau te heffen. Een intiem diner, een feestelijke avond of een filmavond met jezelf op de bank, kaviaar transformeert iedere snack of maaltijd tot iets onweerstaanbaar lekker en luxe. Op een feestje is niets zo elegant als deze makkelijke kaviaarhapjes, die we maken met groentechips, crème fraîche en bieslook. Ziltig, zout, romig; alles wat je mag verwachten van een smaakvolle amuse. Perfect bij een ijskoud glas champagne of andere bruisende wijn.
Kaviaar komt vaak met een fraai prijskaartje, een die je gemakkelijk kunt omzeilen door eens een vegan versie te kopen, want deze nepkaviaar is een stuk goedkoper. Dit kun je vinden in de meeste supermarkten. De plantaardige versie is gemaakt van zeewier en daarna gepekeld, waardoor de ziltige en delicate smaak bij identiek wordt nagebootst. Kaviaar is vochtig, evenals de crème fraîche. Daarom is het belangrijk dat je deze kaviaarhapjes vlak voor het serveren klaarmaakt, anders worden de hapjes slap. Gelukkig hebben we een alternatief, namelijk de stevige crackers van Mitsuba in de smaken wasabi, zeezout en sesamzaad.
Ook lekker voor kerst: bladerdeeghapjes met stoofpeer en gorgonzola.
Ingrediënten
- 20 groentechips
- 10 tl crème fraîche
- 10 tl kaviaar
- tuinkers
- bieslook fijngehakt
Instructies
- Leg alle groentechips klaar. Beleg iedere groentechips met crème fraîche.
- Schep op elke groentechips een halve theelepel kaviaar.
- Maak de kaviaarhapjes af met bieslook en tuinkers. Serveer direct.
Het toppunt van luxe, maar ook ontzettend veelzijdig. Kaviaar over? Serveer het in een bakje gevuld met ijs. Lekker om zo van je hand af te eten, of serveer op zalmblini. Kaviaar is ook hartstikke lekker bij pastagerechten en zelfs op een visburger. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt!
Feestelijk het nieuwe jaar in: appelbeignets maken.
Echte kaviaar schep je altijd op met een parelmoer of glazen lepeltje. Metalen lepels geven de kaviaar namelijk een nare smaak af.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?