Kersen en room

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 40m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 1:05 h

Maak dit heerlijke Italiaanse nagerecht tijdens de feestdagen.

Tip: Ook heerlijk met wat geroosterde en fijngehakte pistachenoten er overheen.

Ingrediënten

  • 700 gram kersen
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 citroen
  • 175 ml rode wijn
  • 125 ml slagroom
  • 1 kruidnagel

Bereidingswijze

Stap1

Verwijder de pitten uit de kersen en houdt er een aantal apart voor de garnering. Was de halve citroen en rasp de schil ervan. Doe de rasp in een pan, samen met de kersen, kruidnagel en suiker. Giet de wijn erover en laat het ongeveer een half uur zachtjes koken.

Stap2

Laat het mengsel vervolgens afkoelen en zet het in de koelkast. Klop een half uur voor je het gerecht opdient de slagroom stijf. Giet het kersenmengsel af en bewaar de vloeistof en de kersen apart. Verdel de kersen over 4 schaaltjes en zet ze weer in de koelkast voor ongeveer 20 minuten.

Stap3

Haal de schaaltjes uit de koelkast en schep 1 eetlepel kookvocht over ieder schaaltje. Verdeel ook de geklopte slagroom erover en garneer het met wat verse kersen.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

59

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab