Kersenlimonade
Met kers en limoen- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 2 uur 30 min
- Klaar in: 2 uur 35 min
- Kcal: 80
Kersen limonade recept
- Ontpit de kersen en meng met de fijne suiker in een pan met dikke bodem. Voeg 500 ml kokendheet water toe. Breng weer aan de kook, draai het vuur laag en laat het mengsel zo’n half uur inkoken tot een jam-achtig mengsel. Draai het vuur uit.
- Haal met een dunschiller de schil van één limoen en voeg toe aan de kersen. Pers twee limoenen uit en voeg ’t sap van beide limoenen toe. Laat afgedekt 2 uur trekken.
- Snij voor ’t serveren de derde limoen in partjes en verdeel ijsblokjes in glazen. Schenk voor de helft met de kersensiroop in en vul aan met prikwater, maak af met limoen. Kersen limonade recept, zó maak je dat.
Genoeg voor zo’n 8 flinke glazen.