Kerst chocolademousse

Kerst chocolademousse

Kerst chocolademousse, een favoriet kerstnagerecht! Super simpel te maken en altijd een succes. Voor de beste smaak gebruik je pure chocolade met een hoog cacaogehalte, zoals de Seriously Dark (85% puur) van Hands Off My Chocolate. Schep de mousse in je mooiste glazen, decoreer met je leukste kerstsprinkles en laat het een uurtje in de koelkast opstijven. Klaar om van de kerst chocolademousse te genieten.

Chocolademousse van pure chocolade

Dit chocolade mousse recept is niet alleen lekker, maar ook eenvoudig zelf te maken. Pure chocolade met een hoog cacaogehalte bevat meer magnesium, waardoor je sneller voldaan bent en minder suiker nodig hebt dan in de gewone melkchocolade. Ideaal dus als kerst nagerecht dat zowel smaakvol als voedzaam is!

Kerst chocolademousse

Chocolademousse kerst

4.3 van 15 stemmen
Recept afdrukken
Simpele chocolademousse voor kerst: een heerlijk nagerecht met slagroom. Makkelijk zelf te maken en perfect voor de feestdagen!
Gang Nagerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 436

Ingrediënten

  • 150 gr chocolade puur, 85 procent cacao
  • 200 ml slagroom vers
  • 2 eieren
  • 40 gr suiker
  • sprinklers naar keuze

Instructies

  • Smelt de pure chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Haal de kom van de pan zodra de chocolade is gesmolten en laat het mengsel een beetje afkoelen.
  • Splits de eieren en doe de dooiers en eiwitten in aparte kommen.
  • Klop de eidooiers los met 20 gram suiker tot een glad mengsel.
  • Klop in een andere kom de eiwitten met de resterende 20 gram suiker tot stijve pieken.
  • Klop de slagroom in een derde kom tot deze luchtig is, maar niet te stijf.
  • Roer de gesmolten chocolade door het dooiermengsel tot een glad geheel.
  • Spatel vervolgens dit chocolademengsel voorzichtig door de slagroom, zodat het luchtig blijft.
  • Voeg als laatste het eiwit toe en spatel dit voorzichtig door het mengsel tot alles goed gemengd is.
  • Schep de chocolademousse in mooie glazen of serveerbakjes. Decoreer met feestelijke kerstsprinkles of andere decoratie naar keuze.
  • Laat de mousse minimaal een uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.

Werk het eventueel af met een toef lobbige slagroom. Meer kerst inspiratie vind je hier.

Chocolademousse voor de kerst recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly januari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025