Kerst pinwheel koekjes
Lekkere Amerikaanse kerstkoekjes ook bekend als swirl koekjes met rood en bruin van cacao. Kerst pinwheel koekjes maak je met een simpel zanddeeg recept en na het kneden schuif je de cookies zo de oven in. Pinwheel cookies rol je met twee stukken deeg in verschillende kleuren, weinig moeite en een waanzinnig resultaat..
De koekjes zien er super feestelijk uit en zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Meer inspiratie voor kerst recepten.
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- ½ ei
- 180 gr roomboter
- 120 gr witte basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
- 2 el cacaopoeder
- 2 druppels rode kleurstof
Optioneel
- ½ citroen het rasp
Instructies
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, doe in een mengkom samen met het ei, bloem, suiker, vanille en eventueel citroenrasp.
- Kneed tot een deegbal. Pak in, in plastic folie en laat een uur rusten in de koelkast.
- Kneed het deeg nog kort door en maak 4 gelijke stukken. Kneed 1 stuk door met de cacao en 1 stuk met de kleurstof, de overige 2 stukken laat je zo. Rol op een bebloemd werkblad de 4 plakken uit tot een dikte van zo’n ½ cm.
- Leg de plakken voorzichtig op elkaar, wit-rood en wit-bruin en maak 2 rollen door het deeg vanaf de lange kant voorzichtig op te rollen. Bewaar in plastic folie en leg voor een half uur in de vriezer.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de folie van het koekjesdeeg en snij plakken van de koekjesrol van zo’n ½ cm. Leg de koekjes op de bakplaat en bak in het midden van de oven in zo’n 15 minuten af.
Laat de pinwheel cookies helemaal afkoelen op het rooster. Leuk idee: rol de koekjesrollen voordat ze in de vriezer gaan door een bord met (bakvaste) kerst sprinkles voor een extra feestelijk randje.
Bak ook eens: speculaas koekjes met zeezout, een variant op speculaas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?