Kerst pinwheel koekjes
Kerstig koekje- Aantal: 60
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 1 uur 50 min
- Klaar in: 2 uur
- Kcal: 105
Kerst pinwheel koekjes, kerstige koekjes je maakt ze lekker zelf. Met ’n simpel zanddeeg recept schuif je ze zó de oven in. Lekker en gezellig joh!
Pinwheel cookies
Pinwheel cookies rol je met twee stukken deeg in verschillende kleuren, weinig moeite en ’n waanzinnig resultaat..
Meer inspiratie voor kerst recepten.
Pinwheel koekjes recept
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, doe in een mengkom samen met ’t ei, bloem, suiker, vanille en eventueel citroenrasp. Kneed tot een deegbal. Pak in in plastic folie en laat één uur rusten in de koelkast.
- Kneed het deeg nog kort door en maak 4 gelijke stukken. Kneed 1 stuk door met de cacao en 1 stuk met de kleurstof, de overige 2 stukken laat je zo. Rol op een bebloemd werkblad de 4 plakken uit tot een dikte van zo’n ½ cm.
- Leg de plakken voorzichtig op elkaar, wit-rood en wit-bruin en maak 2 rollen door het deeg vanaf de lange kant voorzichtig op te rollen. Bewaar in plastic folie en leg voor ’n half uur in de vriezer.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de folie van ’t koekjesdeeg en snij plakken van de koekjesrol van zo’n ½ cm. Leg de koekjes op de bakplaat en bak in ’t midden van de oven in zo’n 15 minuten af. Pinwheel koekjes recept maak je zó.
Laat de Christmas cookies helemaal afkoelen op ’t rooster.
Optioneel: Rol de koekjesrollen voordat ze in de vriezer gaan door een bord met (bakvaste) kerst sprinkles voor ’n extra feestelijk randje.
Ook lekker: Chewy speculaas koekjes met zeezout ’n soort van speculaas.
Dit recept valt onder
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?