Kerstboom van bladerdeeg en Nutella
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 35 min
Kerstboom met Nutella voor het ontbijt. Met witte sneeuw van poedersuiker, zeker een witte kerst dit jaar! Erg leuk en vooral makkelijk zoet bak recept. Mag zeker niet ontbreken op de kersttafel.
Nutella kerstboom met een bite
Voor een bite zou je wat gehakte noten kunnen toevoegen, een mix van pistache en hazelnoten zou perfect zijn. Serveer je deze zoete boom liever als dessert? Een bolletje chocolade ijs erbij en je nagerecht is compleet. Maak je eigen favoriet!
Glutenvrij of croissantdeeg met Nutella
Eet je deze Nutella boom liever glutenvrij? Ook dat kan prima. Gebruik bladerdeeg dat vrij van gluten is. Serveer direct uit de oven, de chocopasta is dan nog lekker smeuïg. Heb je een blikje croissantdeeg in huis? Ook dat zou je kunnen gebruiken. Zorg dan wel dat je de naden goed dichtdrukt.
Bereidingswijze bladerdeeg kerstboom met Nutella
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol de plakken bladerdeeg uit op bakpapier. Smeer één vel in met Nutella pasta, eventueel kun je de chocoladepasta even verwarmen dan is het makkelijker te smeren.
- Leg de andere plak bladerdeeg over de Nutella en snijd een kerstboom uit het bladerdeeg. Met een vork kan je de randjes aan elkaar drukken.
- Snijd reepjes aan beide kanten in de kerstboom tot bijna aan het midden. Begin met draaien van de reepjes zodat elk takje een swirl heeft.
- Smeer de bladerdeeg boom in met ei. Bak de Nutella kerstboom in de oven en bak in 20 minuten goudbruin. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren. Klaar, enjoy!
Maak van het overgebleven bladerdeeg sterren met een uitsteekvorm.
Of liever een hartige variant? Bladerdeeg kerstboom met pesto.
Bekijk meer zoete recepten.
Meer Nutella recepten Bladerdeeg banaan en Nutella.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?