Kerstboom van bladerdeeg met Nutella

Kerstboom van bladerdeeg met Nutella

Kerstboom met Nutella: heerlijk voor het ontbijt - maak je kerstontbijt extra feestelijk met deze Nutella-kerstboom. Bedekt met een laagje poedersuikersneeuw, zorgt dit zoete bakrecept gegarandeerd voor een witte kerst op tafel. Het is leuk om te maken, eenvoudig én heerlijk zoet – een perfecte toevoeging aan de kersttafel.

Wil je een extra bite? Voeg dan fijngehakte noten toe, zoals pistache en hazelnoten, voor een knapperige twist. Liever opdienen als dessert? Serveer de Nutella-kerstboom van bladerdeeg met een bolletje chocolade-ijs en je hebt een compleet nagerecht.

Tips en variaties
Glutenvrij: Gebruik glutenvrij bladerdeeg om de Nutella-kerstboom ook geschikt te maken voor iedereen.
Warm serveren: Het beste serveer je de kerstboom direct uit de oven, zodat de Nutella heerlijk smeuïg blijft.
Alternatief deeg: Heb je een blikje croissantdeeg? Dat kan ook! Zorg er dan voor dat je de naden goed aandrukt voor een mooi resultaat.

Nutella kerstboom

Nutella kerstboom

4.7 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Nutella kerstboom van bladerdeeg: simpel en lekker. Perfect voor ontbijt of als zoet dessert, met chocopasta en een vleugje poedersuiker.
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
calorieën 760

Ingrediënten

  • 2 rollen bladerdeeg vers
  • Nutella
  • 1 ei los geklopt
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol twee plakken bladerdeeg uit op bakpapier en leg ze klaar.
  • Verwarm de Nutella kort (bijvoorbeeld in de magnetron) om het makkelijker smeerbaar te maken. Smeer een gelijkmatige laag Nutella over één van de bladerdeegplakken. Leg de tweede plak bladerdeeg er netjes bovenop.
  • Snijd met een scherp mes een kerstboomvorm uit het bladerdeeg. Druk de randen van de boom licht aan met een vork om de twee lagen goed aan elkaar te bevestigen.
  • Snijd aan beide zijden van de boom reepjes in het bladerdeeg, tot bijna aan de stam in het midden. Draai elk reepje voorzichtig enkele keren rond om een mooie swirl te maken.
  • Bestrijk de bladerdeegboom met losgeklopt ei voor een mooie glans. Bak de Nutella kerstboom 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
  • Laat de boom kort afkoelen en bestuif hem met poedersuiker voor een feestelijke uitstraling. Serveer direct!

Maak van het overgebleven bladerdeeg leuke sterren met een uitsteekvorm.
Liever een hartige variant: bladerdeeg kerstboom gevuld met pesto.

Meer Nutella recepten: bladerdeeg met banaan.

Bladerdeeg kerstboom Nutella

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly januari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025