Kikkererwten pannenkoek met avocado

Kikkererwten pannenkoek met avocado

Gele paprika
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min
  • Kcal: 520

Kikkererwten pannenkoek met avocado en gele paprika gegaard met ’n rode ui en knoflook in kruidenazijn. ’n Pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel knapperig en fris gevuld. Simpel te maken heerlijk hartig.

Hartige pannenkoek

’t Is een hartige pannenkoek waar van alles tussen kan. Varieer met smeersels zoals hummus of pesto, verschillende kazen en groenten met ’n knapperige bite. Oregano en knoflook maken deze kikkererwten pannenkoeken perfect op smaak.

Naar een recept van Mari Maris, uit ’t boek Mari plukt de dag, kikkererwtenpannenkoeken met gesmoorde paprika.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 400 gr kikkererwtenmeel
  • 800 ml melk
  • 3 tenen knoflook
  • 2 takjes oregano gerist en gehakt
  • 1 rode ui in ringen
  • 2 gele paprika’s in reepjes
  • 60 ml kruidenazijn
  • 2 avocados in dunne plakjes
  • olijfolie
Kikkererwten pannenkoek avocado recept

Crêpes van kikkererwten

  1. Meng de eieren door het kikkererwtenmeel en klop in gedeeltes de melk erdoor tot een lopend beslag. Pel en pers de knoflook en meng 1 teen knoflook met ’t beslag samen met de oregano en peper en zout naar smaak. Klop goed door en laat 20 minuten staan.
  2. Zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Fruit de ui, paprika en overige knoflook. Blus af na 3 minuten met de azijn, zet ’t vuur laag en laat de paprika garen en ’t vocht verdampen.
  3. Bak crepes van ’t beslag lekker dun en beleg als ze op de borden liggen met de avocado en de paprika en rol ze strak op. Crêpes van kikkererwten zó maak je ze.

Eet lekker met een dot dikke yoghurt en eventueel wat fetakaas. Enjoy!

Ook lekker met: quinoa ’n salade caprese.

Meer pannenkoeken

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Geef een reactie