
Kikkererwtensalade met frisse rauwkost
Een kikkererwtensalade zoals je misschien nog niet eerder hebt gehad. Want we maken de salade door de kikkererwten te bakken in de oven. Hierdoor worden ze lekker knapperig. Superlekker bij een frisse salade met een romige dressing van slasaus met Parmezaanse kaas en ansjovis. De kikkererwten kruiden we goed en laten we zelfs even marineren, voordat ze in de oven gaan. Deze salade maken we met romaine, maar in de wintermaanden vinden we de salade ook lekker met boerenkool.
Masseer deze eerst goed met zout, om zo het blad te verzachten. Deze kikkererwtensalade is een leuk recept voor echte fans van de erwt, maar vooral voor de huiverige foodies die niet zo goed weten wat ze allemaal kunnen doen met de erwt.
Ook lekker met kikkererwten: vegaburger van champignons en kikkererwten met rucola en parmezaan.

Ingrediënten
- 265 gr kikkerertwen
- 2 el olie
- 1 tl garam masala
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- ½ tl chilipoeder
- 2 el slasaus
- 3 ansjovisfilets
- 20 gr Parmezaanse kaas geraspt
- 1 tl mosterd
- peper en zout
- 1 grote romaine sla
- ½ komkommer in plakjes
- ½ rode ui dungesneden
Instructies
- Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel af met water. Dep ze droog en voeg toe aan een grote kom. Doe hierbij de olie, kruiden, peper en zout. Schep het geheel goed om en laat minimaal 30 minuten marineren.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verspreid de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven en bak in 30 minuten krokant.
- Maak ondertussen de dressing. Voeg slasaus toe aan een grote kom. Hak de ansjovisfilets fijn en voeg toe aan de slasaus samen met de Parmezaanse kaas, mosterd, peper en zout. Meng goed.
- Doe de romaine sla, komkommer en rode ui in de kom en schep het geheel goed om.
- Schik de salade in schalen en bestrooi met de krokante kikkererwten.
Ook lekker: zelf hummus maken met kikkererwten.
Tip: de geroosterde kikkererwten kun je bewaren in een luchtdichte doos en toevoegen aan andere salades, wraps en meer! Maak ook eens: andijvie met kikkererwten en gehakt.


Deel dit recept
Wat vind je van het recept?