Kikkererwtensalade met frisse rauwkost

Kikkererwtensalade met frisse rauwkost

Een kikkererwtensalade zoals je misschien nog niet eerder hebt gehad. Want we maken de salade door de kikkererwten te bakken in de oven. Hierdoor worden ze lekker knapperig. Superlekker bij een frisse salade met een romige dressing van slasaus met Parmezaanse kaas en ansjovis. De kikkererwten kruiden we goed en laten we zelfs even marineren, voordat ze in de oven gaan. Deze salade maken we met romaine, maar in de wintermaanden vinden we de salade ook lekker met boerenkool.

Masseer deze eerst goed met zout, om zo het blad te verzachten. Deze kikkererwtensalade is een leuk recept voor echte fans van de erwt, maar vooral voor de huiverige foodies die niet zo goed weten wat ze allemaal kunnen doen met de erwt.

Ook lekker met kikkererwten: vegaburger van champignons en kikkererwten met rucola en parmezaan.

Gekruide kikkererwten

Kikkererwtensalade

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Een makkelijke kikkererwtensalade met krokante kikkererwten die lekker zijn gekruid, gepaard met een romige dressing en frisse rauwkost!
Gang diner, lunch
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 211

Ingrediënten

  • 265 gr kikkerertwen
  • 2 el olie
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 2 el slasaus
  • 3 ansjovisfilets
  • 20 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout
  • 1 grote romaine sla
  • ½ komkommer in plakjes
  • ½ rode ui dungesneden

Instructies

  • Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel af met water. Dep ze droog en voeg toe aan een grote kom. Doe hierbij de olie, kruiden, peper en zout. Schep het geheel goed om en laat minimaal 30 minuten marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verspreid de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven en bak in 30 minuten krokant.
  • Maak ondertussen de dressing. Voeg slasaus toe aan een grote kom. Hak de ansjovisfilets fijn en voeg toe aan de slasaus samen met de Parmezaanse kaas, mosterd, peper en zout. Meng goed.
  • Doe de romaine sla, komkommer en rode ui in de kom en schep het geheel goed om.
  • Schik de salade in schalen en bestrooi met de krokante kikkererwten.

Ook lekker: zelf hummus maken met kikkererwten.

Tip: de geroosterde kikkererwten kun je bewaren in een luchtdichte doos en toevoegen aan andere salades, wraps en meer! Maak ook eens: andijvie met kikkererwten en gehakt.

Salade met kikkererwten
Gekruide kikkererwten

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holy happy belly april actie
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025