De combinatie van kip en kersen is een verrassende smaakexplosie! Deze hartige en zoete kip-kersentaart met kerrie en crème fraîche heeft een unieke twist. Dit recept is perfect voor liefhebbers van bijzondere smaken. Voor een vegetarische optie kun je 320 gram kipstukjes van de Vegetarische Slager gebruiken. Wil je de taart helemaal vegan maken? Vervang dan de crème fraîche door haver fraîche – gegarandeerd een succes!
Gebruik vers bladerdeeg en kies voor glutenvrij deeg als je dat wilt. Deze combinatie van hartig en zoet zal je zeker verrassen. Net als deze plaattaart met cheddar.
Ingrediënten
- 350 gr kipfilet
- 3 bolletjes gember
- 200 gr kersen zonder pit
- 200 ml crème fraîche
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl sambal
- 1 teentje knoflook
- 1 rol bladerdeeg
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet en gember in kleine stukjes. Laat de kersen uitlekken.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kip hierin goudbruin.
- Pel en pers de knoflook en voeg deze samen met de gember, kerrie, sambal, crème fraîche en kersen toe aan de kip. Meng goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Vet een lage ronde schaal of springvorm in, of bekleed deze met bakpapier en leg het bladerdeeg erin.
- Verdeel het kip-kersenmengsel gelijkmatig over het bladerdeeg.
- Plaats de kip kersentaart in de oven en bak deze ongeveer 20 tot 25 minuten, of tot hij goudbruin is.
Maak af met rucola, kokospinda's en krokante uitjes.
Hou je van kip: gekruide kip uit de oven voor een volgende keer.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Is het nu crème fraiche (zoals bij ingrediënten) of zure room (zoals bij recept) of is t gewoon een kwestie van smaak?
Het kan beide Ilse, alleen in een warme bereiding kan je beter crème fraîche gebruiken, zure room kan soms gaan schiften. In koude gerechten maakt het niet veel uit en kan je zure room prima gebruiken ipv crème fraîche. Zure room heeft een lager vetpercentage.
Hallo een heel lekker recept wat zeker 30 jaar oud is. Stond ooit als 2e prijswinnaar in De Tip een kookblad indertijd. Het tijdschrift heb ik nog steeds bewaard! Blijft lekker.
Hartig en zoet, ’n te gekke combinatie! Blijft hier ook een favoriet.
Het is altijd weer lekker als ik dit op tafel zet. Smullen.
Fijn Liesbeth!
Verrassend en heel lekker. Makkelijk om te maken we gaan dit zeker herhalen.
Echt hé, dank je Hanneke.
Met (diepvries)spinazie er bij in is t nóg lekkerder, vinden wij. Het verandert weinig aan de smaak, maar geeft mooie structuur en een groente extra in je lijf :)
Wat een goed idee!
Vraagje, bladerdeeg onderop?
Wordt het dan niet nat zodat het niet bakt?
Hi Lian, de bodem is niet zo knapperig als de korst maar wel gewoon gaar en lekker.