Kip kersentaart
Hartig en zoet- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 30 min
Bereidingswijze
- Snij de kipfilet en de gember in stukjes. Laat de kersen uitlekken. Verhit in een koekenpan olie en bak hierin de kip goudbruin. Voeg de kersen, zure room, kerriepoeder, sambal, kappertjes en de gember toe. Pers de knoflook uit boven de pan.
- Roer alles goed door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een lage ronde schaal of springvorm in. Verdeel het bladerdeeg in driehoeken en bekleed de ovenschaal of springvorm met het deeg.
- Verdeel het kip-kersenmengsel over het deeg, strooi de kaas erover en bak de taart ongeveer 20 minuten in de oven goudbruin.
Het is altijd weer lekker als ik dit op tafel zet. Smullen.
Fijn Liesbeth!
Verrassend en heel lekker. Makkelijk om te maken we gaan dit zeker herhalen.
Echt hé, dank je Hanneke.