Kip kersentaart

Kip kersentaart

Hartig en zoet
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min
  • Kcal: 502
Naar het recept

De combinatie van kip en kersen is te gek, ’n variatie van hartig en zoet, met kerrie, kersen en crème fraîche, dit recept is echt een verrassing, kip kersentaart.

Neem vers bladerdeeg en vrij van gluten mocht je glutenvrij willen bakken. Een te gekke variatie van hartig en zoet, met kerrie, kersen en crème fraîche.

Kip met kersen in bladerdeeg

Voor een vega optie van deze kip met kersen in bladerdeeg taart neem je 320 gr kipstuckjes van de Vegetarische Slager, en maak je de taart graag helemaal vegan, neem dan de haver fraîche ipv crème fraîche, écht een succes.

Ingrediënten

  • 350 gr kipfilet
  • 3 bolletjes gember
  • 200 gr kersen zonder pit
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl sambal
  • 1 teen knoflook
  • 1 rol bladerdeeg
Hartige kip kersentaart

Hartige kip kersen taart

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kipfilet en gember in stukjes. Laat de kersen uitlekken. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak hierin de kip goudbruin.
  2. Pel en pers de knoflook en voeg toe aan de kip samen met de gember, kerrie, sambal, zure room en kersen. Meng door en breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
  3. Vet een lage ronde schaal of springvorm in of neem bakpapier en bekleed met het bladerdeeg.
  4. Verdeel het kip-kersenmengsel over het deeg en bak de taart in zo’n 20 á 25 minuten goudbruin.

Maak af met rucola, kokospinda’s en krokante uitjes.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.0. van 36 stemmen.
Please wait...