Kip-kersentaart

Hartig en zoet
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Dit recept is echt een topper. De combinatie van kip en kersen zijn misschien wat raar, maar bij elkaar smaken ze heerlijk. Wil je eens wat speciaals maken? Dan is deze kip-kersentaart zeker perfect!

Kip en taart

Een heel bijzondere taart, hartig en zoete vulling gecombineerd!

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 3 bolletjes gember
  • 1 pot kersen zonder pit
  • 1 bekertje zure room
  • 1/2 zakje kerriepoeder
  • 1 tl sambal
  • 3 tl kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 rol bladerdeeg
  • 150 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. 1Snij de kipfilet en de gember in stukjes. Laat de kersen uitlekken. Verhit in een koekenpan olie en bak hierin de kip goudbruin. Voeg de kersen, zure room, kerriepoeder, sambal, kappertjes en de gember toe. Pers de knoflook uit boven de pan.
  2. 2Roer alles goed door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  3. 3Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een lage ronde schaal of springvorm in. Verdeel het bladerdeeg in driehoeken en bekleed de ovenschaal of springvorm met het deeg.
  4. 4Verdeel het kip-kersenmengsel over het deeg, strooi de kaas erover en bak de taart ongeveer 20 minuten in de oven goudbruin.
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...