Kip kersentaart
Hartig en zoet- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 35 min
- Kcal: 502
De combinatie van kip en kersen is te gek, ’n variatie van hartig en zoet, met kerrie, kersen en crème fraîche, dit recept is echt een verrassing, kip kersentaart.
Neem vers bladerdeeg en vrij van gluten mocht je glutenvrij willen bakken. Een te gekke variatie van hartig en zoet, met kerrie, kersen en crème fraîche.
Kip met kersen in bladerdeeg
Voor een vega optie van deze kip met kersen in bladerdeeg taart neem je 320 gr kipstuckjes van de Vegetarische Slager, en maak je de taart graag helemaal vegan, neem dan de haver fraîche ipv crème fraîche, écht een succes.
Hartige kip kersen taart
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kipfilet en gember in stukjes. Laat de kersen uitlekken. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak hierin de kip goudbruin.
- Pel en pers de knoflook en voeg toe aan de kip samen met de gember, kerrie, sambal, crème fraîche en kersen. Meng door en breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
- Vet een lage ronde schaal of springvorm in of neem bakpapier en bekleed met het bladerdeeg.
- Verdeel het kip-kersenmengsel over het deeg en bak de taart in zo’n 20 á 25 minuten goudbruin.
Maak af met rucola, kokospinda’s en krokante uitjes.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
Het is altijd weer lekker als ik dit op tafel zet. Smullen.
Fijn Liesbeth!
Verrassend en heel lekker. Makkelijk om te maken we gaan dit zeker herhalen.
Echt hé, dank je Hanneke.
Met (diepvries)spinazie er bij in is t nóg lekkerder, vinden wij. Het verandert weinig aan de smaak, maar geeft mooie structuur en een groente extra in je lijf :)
Wat een goed idee!
Vraagje, bladerdeeg onderop?
Wordt het dan niet nat zodat het niet bakt?
Hi Lian, de bodem is niet zo knapperig als de korst maar wel gewoon gaar en lekker.
Hallo een heel lekker recept wat zeker 30 jaar oud is. Stond ooit als 2e prijswinnaar in De Tip een kookblad indertijd. Het tijdschrift heb ik nog steeds bewaard! Blijft lekker.
Hartig en zoet, ’n te gekke combinatie! Blijft hier ook een favoriet.
Is het nu crème fraiche (zoals bij ingrediënten) of zure room (zoals bij recept) of is t gewoon een kwestie van smaak?
Het kan beide Ilse, alleen in een warme bereiding kan je beter crème fraîche gebruiken, zure room kan soms gaan schiften. In koude gerechten maakt het niet veel uit en kan je zure room prima gebruiken ipv crème fraîche. Zure room heeft een lager vetpercentage.