Kip-kersentaart

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 30m

Dit recept is echt een aanrader. De ingrediënten zijn misschien wat uiteenlopend, maar bij elkaar smaken ze heerlijk. Wil je eens wat speciaals maken? Dan is deze kip-kersentaart zeker iets om te proberen!

Tip: lekker met wat schijfjes komkommer ernaast.

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 3 bolletjes gember
  • 1 pot kersen zonder pit
  • 1 bekertje zure room
  • 1/2 zakje kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 3 theelepels kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje croissantdeeg
  • 150 gram geraspte kaas
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Stap1

Snij de kipfilet en de gember in stukjes. Laat de kersen uitlekken. Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de kip goudbruin. Voeg de kersen, de zure room, het kerriepoeder, de sambal, de kappertjes en de gember toe. Pers de knoflook uit boven de pan.

Stap2

Roer alles goed door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Stap3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een lage ronde schaal of springvorm in. Verdeel het croissantdeeg in driehoeken en bekleed de ovenschaal of springvorm met het deeg.

Stap4

Verdeel het kip-kersenmengsel over het deeg, strooi de kaas erover en bak de taart ongeveer 20 minuten in de oven goudbruin.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

76

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab