Kip kersentaart

Kip kersentaart

Hartig en zoet
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min
  • Kcal: 502

De combinatie van kip en kersen is te gek, ’n variatie van hartig en zoet, met kerrie, kersen en crème fraîche, dit recept is echt een verrassing, kip kersentaart.

Neem vers bladerdeeg en vrij van gluten mocht je glutenvrij willen bakken. Een te gekke variatie van hartig en zoet, met kerrie, kersen en crème fraîche.

Kip met kersen in bladerdeeg

Voor een vega optie van deze kip met kersen in bladerdeeg taart neem je 320 gr kipstuckjes van de Vegetarische Slager, en maak je de taart graag helemaal vegan, neem dan de haver fraîche ipv crème fraîche, écht een succes.

Ingrediënten

  • 350 gr kipfilet
  • 3 bolletjes gember
  • 200 gr kersen zonder pit
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl sambal
  • 1 teen knoflook
  • 1 rol bladerdeeg
Hartige kip kersentaart

Hartige kip kersen taart

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kipfilet en gember in stukjes. Laat de kersen uitlekken. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en bak hierin de kip goudbruin.
  2. Pel en pers de knoflook en voeg toe aan de kip samen met de gember, kerrie, sambal, crème fraîche en kersen. Meng door en breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
  3. Vet een lage ronde schaal of springvorm in of neem bakpapier en bekleed met het bladerdeeg.
  4. Verdeel het kip-kersenmengsel over het deeg en bak de taart in zo’n 20 á 25 minuten goudbruin.

Maak af met rucola, kokospinda’s en krokante uitjes.

Beoordeling: 3.9. van 42 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Liesbeth. 31 december 2019 at 15:53 - Reply

    Het is altijd weer lekker als ik dit op tafel zet. Smullen.

    • Miranda Bernáth 31 december 2019 at 17:37 - Reply

      Fijn Liesbeth!

      • Hanneke 3 februari 2020 at 17:58 - Reply

        Verrassend en heel lekker. Makkelijk om te maken we gaan dit zeker herhalen.

      • Wijtske 18 januari 2022 at 14:41 - Reply

        Met (diepvries)spinazie er bij in is t nóg lekkerder, vinden wij. Het verandert weinig aan de smaak, maar geeft mooie structuur en een groente extra in je lijf :)

    • Lian Holkenborg 10 juli 2022 at 17:56 - Reply

      Vraagje, bladerdeeg onderop?
      Wordt het dan niet nat zodat het niet bakt?

      • Miranda Bernáth 10 juli 2022 at 22:18 - Reply

        Hi Lian, de bodem is niet zo knapperig als de korst maar wel gewoon gaar en lekker.

  2. Martine Meij 5 oktober 2022 at 01:22 - Reply

    Hallo een heel lekker recept wat zeker 30 jaar oud is. Stond ooit als 2e prijswinnaar in De Tip een kookblad indertijd. Het tijdschrift heb ik nog steeds bewaard! Blijft lekker.

    • Miranda Bernáth 5 oktober 2022 at 10:32 - Reply

      Hartig en zoet, ’n te gekke combinatie! Blijft hier ook een favoriet.

  3. Ilse 1 juli 2023 at 12:50 - Reply

    Is het nu crème fraiche (zoals bij ingrediënten) of zure room (zoals bij recept) of is t gewoon een kwestie van smaak?

    • Miranda Bernáth 1 juli 2023 at 16:15 - Reply

      Het kan beide Ilse, alleen in een warme bereiding kan je beter crème fraîche gebruiken, zure room kan soms gaan schiften. In koude gerechten maakt het niet veel uit en kan je zure room prima gebruiken ipv crème fraîche. Zure room heeft een lager vetpercentage.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024