Kip kersentaart in bladerdeeg

Kip kersentaart in bladerdeeg

De combinatie van kip en kersen is een verrassende smaakexplosie! Deze hartige en zoete kip-kersentaart met kerrie en crème fraîche heeft een unieke twist. Dit recept is perfect voor liefhebbers van bijzondere smaken. Voor een vegetarische optie kun je 320 gram kipstukjes van de Vegetarische Slager gebruiken. Wil je de taart helemaal vegan maken? Vervang dan de crème fraîche door haver fraîche – gegarandeerd een succes!

Gebruik vers bladerdeeg en kies voor glutenvrij deeg als je dat wilt. Deze combinatie van hartig en zoet zal je zeker verrassen. Net als deze plaattaart met cheddar.

Kip kersen taart

Kip kersentaart

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Ontdek de heerlijke combinatie van kip en kersen in een hartige taart met kerrie en crème fraîche. Perfect voor zoete en hartige liefhebbers!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
calorieën 502

Ingrediënten

  • 350 gr kipfilet
  • 3 bolletjes gember
  • 200 gr kersen zonder pit
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rol bladerdeeg

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet en gember in kleine stukjes. Laat de kersen uitlekken.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kip hierin goudbruin.
  • Pel en pers de knoflook en voeg deze samen met de gember, kerrie, sambal, crème fraîche en kersen toe aan de kip. Meng goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Vet een lage ronde schaal of springvorm in, of bekleed deze met bakpapier en leg het bladerdeeg erin.
  • Verdeel het kip-kersenmengsel gelijkmatig over het bladerdeeg.
  • Plaats de kip kersentaart in de oven en bak deze ongeveer 20 tot 25 minuten, of tot hij goudbruin is.

Maak af met rucola, kokospinda's en krokante uitjes.

Hou je van kip: gekruide kip uit de oven voor een volgende keer.

Hartige kip kersentaart

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Ilse 1 juli 2023 at 12:50 - Reply

    Is het nu crème fraiche (zoals bij ingrediënten) of zure room (zoals bij recept) of is t gewoon een kwestie van smaak?

    • Miranda Bernáth 1 juli 2023 at 16:15 - Reply

      Het kan beide Ilse, alleen in een warme bereiding kan je beter crème fraîche gebruiken, zure room kan soms gaan schiften. In koude gerechten maakt het niet veel uit en kan je zure room prima gebruiken ipv crème fraîche. Zure room heeft een lager vetpercentage.

  2. Martine Meij 5 oktober 2022 at 01:22 - Reply

    Hallo een heel lekker recept wat zeker 30 jaar oud is. Stond ooit als 2e prijswinnaar in De Tip een kookblad indertijd. Het tijdschrift heb ik nog steeds bewaard! Blijft lekker.

    • Miranda Bernáth 5 oktober 2022 at 10:32 - Reply

      Hartig en zoet, ’n te gekke combinatie! Blijft hier ook een favoriet.

  3. Liesbeth. 31 december 2019 at 15:53 - Reply

    Het is altijd weer lekker als ik dit op tafel zet. Smullen.

    • Miranda Bernáth 31 december 2019 at 17:37 - Reply

      Fijn Liesbeth!

      • Hanneke 3 februari 2020 at 17:58 - Reply

        Verrassend en heel lekker. Makkelijk om te maken we gaan dit zeker herhalen.

      • Wijtske 18 januari 2022 at 14:41 - Reply

        Met (diepvries)spinazie er bij in is t nóg lekkerder, vinden wij. Het verandert weinig aan de smaak, maar geeft mooie structuur en een groente extra in je lijf :)

    • Lian Holkenborg 10 juli 2022 at 17:56 - Reply

      Vraagje, bladerdeeg onderop?
      Wordt het dan niet nat zodat het niet bakt?

      • Miranda Bernáth 10 juli 2022 at 22:18 - Reply

        Hi Lian, de bodem is niet zo knapperig als de korst maar wel gewoon gaar en lekker.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly november 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024