Kip ketjap op toast met zoetzure komkommer

Kip ketjap op toast met zoetzure komkommer

Hete kip
  • Aantal: Aantal 2
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 15 min
  • Klaar in: Klaar in 25 min
  • Kcal: Calorieën 290

Kip ketjap op toast met zoetzure komkommer ’n hete kip met gember, knoflook en koriander, ’n heerlijk makkelijk en snel lunch recept. De kip eerst marineren voor een extra lekkere smaak. Afgemaakt met frisse zoetzure komkommer.

Broodje Oosterse kip

Broodje Oosterse kip gemarineerd met ketjap en knoflook, hoé lekker! Kiphaasjes zijn lekker mals en perfect om te marineren. Wil je ’t broodje kip met extra pit, gebruik dan extra sambal. Neem Ketjap Manis voor ’n zoete variant, en ketjap Asin voor ’n zoute variant kip.

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilethaasjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 boterhammen
  • 4 takjes koriander
  • ½ komkommer
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl rietsuiker

Marinade

  • 1 tl sambal
  • 2 el ketjap manis
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 tl gember geraspt
Kip ketjap op toast simpel recept

Toast kip ketjap

  1. Marineer de kip met sambal, ketjap, gember en knoflook en laat de marinade een kwartier intrekken. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip om en om kort op hoog vuur. Doe de deksel op de pan en laat de kip in 10 minuten op laag vuur gaar worden.
  2. Was en rasp de komkommer grof en meng in een schaal met de rijstazijn en rietsuiker. Hak de koriander fijn. Als de kip bijna klaar is toast je de boterhammen en leg op borden, schep het kip ketjap mengsel op de toast en maak af met de komkommer en koriander. Toast kip ketjap maak je zó.

Tip: Als je van kipgerechten houdt, mag je gekruide kip uit de oven ons populaire recept niet missen. Het is een favoriet bij onze lezers en een geweldige manier om je kookkunsten uit te breiden.

Beoordeling: 4.3. van 12 stemmen.
Please wait...

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024