Kip ketjap op toast met zoetzure komkommer

Kip ketjap op toast met zoetzure komkommer

Hete kip
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 290

Kip ketjap op toast met zoetzure komkommer ’n hete kip met gember, knoflook en koriander, ’n heerlijk makkelijk en snel lunch recept. De kip eerst marineren voor een extra lekkere smaak. Afgemaakt met frisse zoetzure komkommer.

Broodje Oosterse kip

Broodje Oosterse kip gemarineerd met ketjap en knoflook, hoé lekker! Kiphaasjes zijn lekker mals en perfect om te marineren. Wil je ’t broodje kip met extra pit, gebruik dan extra sambal. Neem Ketjap Manis voor ’n zoete variant, en ketjap Asin voor ’n zoute variant kip.

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilethaasjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 boterhammen
  • 4 takjes koriander
  • ½ komkommer
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl rietsuiker

Marinade

  • 1 tl sambal
  • 2 el ketjap manis
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 tl gember geraspt
Kip ketjap op toast simpel recept

Toast kip ketjap

  1. Marineer de kip met sambal, ketjap, gember en knoflook en laat de marinade een kwartier intrekken. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip om en om kort op hoog vuur. Doe de deksel op de pan en laat de kip in 10 minuten op laag vuur gaar worden.
  2. Was en rasp de komkommer grof en meng in een schaal met de rijstazijn en rietsuiker. Hak de koriander fijn. Als de kip bijna klaar is toast je de boterhammen en leg op borden, schep het kip ketjap mengsel op de toast en maak af met de komkommer en koriander. Toast kip ketjap maak je zó.

Ook lekker: Champignons op toast met kaas en platte peterselie. Champignons gemarineerd met balsamico, sojasaus en knoflook, hoé lekker!

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...