Kip met kerrie en kokos

  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Dit snelle recept met kip, kerrie en kokos is super eenvoudig en ook heel snel klaar. Ideaal om te maken na een drukke werkdag.

Tip: ook lekker met een appeltje erbij. Snij deze in blokjes en voeg deze een paar minuten voordat het gerecht klaar is toe aan de kip en saus.

Probeer ook eens één van onze andere rijstrecepten uit.

IMG_2615

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 400 gram sperziebonen

Bereidingswijze

Stap1

Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten gaar. Snipper de ui en snij de kipfilet in blokjes. Bak de kip in de olie goudbruin. Fruit de ui mee en voeg ook het kerriepoeder toe. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en stoof het gerecht in 10 minuten gaar.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

80

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab