Kip rijst en komkommer in oestersaus

Kip rijst en komkommer in oestersaus

Aziatische wok
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 520

Kip rijst en komkommer in oestersaus, ’n Aziatische wok. Super simpel te maken en zó klaar.

Aziatische wok met oestersaus

Oestersaus is een fijne smaakmaker uit de Aziatische keuken en perfect voor de lekkerste wokgerechten. Oestersaus, net zo populair in de Aziatische keuken als sojasaus of vissaus.

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 2 teen knoflook
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 500 gr prei
  • 1 komkommer
  • 150 ml oestersaus
  • 2 el olie

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg hier 1 teen knoflook en een theelepel zout aan toe. Kook de kipfilet in het water in 15 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en trek met 2 vorken in kleine stukjes uit elkaar.
  2. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de prei in ringen en de knoflook fijn.
  3. Verhit een wok met olie en bak de prei en knoflook een paar minuten. Snij de komkommer in halve plakjes en voeg samen met de kip en oestersaus toe in de wok. Breng de oestersaus aan de kook en laat kort zachtjes koken. Serveer de kip- en komkommersaus samen met de rijst.

Maak af met verse kruiden en gebakken krokante uitjes.

Ook lekker: Stoofpotje met kip.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...