Kip rijst en komkommer in oestersaus

Kip rijst en komkommer in oestersaus

Knoflook en prei
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 520

Kip rijst en komkommer in oestersaus, knoflook en prei. ’n Aziatische wok. Gezond en super simpel te maken en zó klaar.

Aziatische wok met oestersaus

Oestersaus ’n fijne smaakmaker uit de Aziatische keuken en perfect voor de lekkerste wokgerechten. Aziatische wok met oestersaus, ’n saus net zo populair in de Aziatische keuken als sojasaus of vissaus.

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 2 teen knoflook
  • 300 gr rijst
  • 500 gr prei
  • 1 komkommer
  • 150 ml oestersaus
  • 2 el olijfolie
Kip rijst komkommer oestersaus recept

Kip in oestersaus recept

  1. Breng een pan met water aan de kook met 1 teen gepelde knoflook en ’n snuf zout. Kook de kipfilet in ’t water in een kwartier gaar. Haal de kip uit de pan en trek met 2 vorken in kleine stukjes uit elkaar.
  2. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de prei in ringen en de knoflook fijn. Snij de komkommer in halve plakken.
  3. Verhit een wok met olijfolie en bak de knoflook en prei kort op hoog vuur. Voeg de oestersaus toe samen met de komkommer. Breng de oestersaus aan de kook en laat zachtjes koken. Bak de kip nog even kort voor een krokant en bruin laagje. Serveer de kip- en komkommersaus samen met de rijst. Kip in oestersaus recept maak je zó.

Maak ’t wokgerecht af met verse kruiden en gebakken krokante uitjes.

Ook lekker: Stoofpotje met kip.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.5. van 6 stemmen.
Please wait...