Kip rijst en komkommer in oestersaus

Kip rijst en komkommer in oestersaus

Kip, rijst en komkommer in oestersaus, samen met knoflook en prei. Een heerlijke Aziatische wok die niet alleen gezond is, maar ook super simpel te maken en snel klaar is.

Oestersaus is een essentieel ingrediënt in de Aziatische keuken en perfect voor het bereiden van de lekkerste wokgerechten. Net zo geliefd als sojasaus of vissaus, voegt oestersaus een heerlijke umami-smaak toe aan je gerechten.

Ook lekker: rijst met kip perzik en cashewnoten.

Kip rijst en komkommer in oestersaus recept

Rijst met oestersaus

4.1 van 11 stemmen
Recept afdrukken
Kip, rijst en komkommer in oestersaus, knoflook en prei. Een Aziatische wok gerecht dat gezond is en simpel te bereiden is.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 520

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr rijst
  • 500 gr prei
  • 1 komkommer
  • 150 ml oestersaus
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Breng in een pan water aan de kook met 1 gepelde teen knoflook en een snuf zout. Kook de kipfilet gedurende een kwartier tot hij gaar is.
  • Haal de kip uit de pan en trek hem met behulp van twee vorken uit elkaar tot kleine stukjes.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de prei in ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de komkommer in halve plakken.
  • Verhit een wok op hoog vuur met olijfolie en bak de knoflook en prei kort tot ze lichtbruin zijn. Voeg de oestersaus toe aan de wok samen met de komkommer.
  • Laat de saus zachtjes sudderen tot de komkommer zacht is en de smaken zijn vermengd. Bak de kip nog kort in de wok voor een krokant en goudbruin laagje.
  • Serveer de rijst met oestersaus (kip- en komkommersaus) in kommen.

Maak het wokgerecht af met verse kruiden en gebakken krokante uitjes.

Ook lekker: stoofpotje met kip.

Kip rijst komkommer oestersaus recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Connie 23 maart 2020 at 20:48 - Reply

    Ik vind het een super lekker recept. Ik voeg nog wel verse gember en rode peper toe in het begin bij de knoflook. Ook ’n scheutje sherry sesamolie en ietsjepietsje suiker.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024