Kip, rijst en komkommer in oestersaus

Aziatische wok
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Dit heerlijke, Aziatische wokgerecht met rijst, kip, komkommer, prei, knoflook en oestersaus is misschien een beetje apart, maar super lekker én gezond!

Aziatische wok met oestersaus

Oestersaus is een fijne smaakmaker uit de Aziatische keuken en kun je de perfecte wokgerechten mee maken. In de Aziatische keuken gebruiken ze oestersaus net zo veel als sojasaus of vissaus. Het versterkt de smaak van veel ingrediënten en maakt sauzen iets dikker, donkerder en glanzender.

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 2 teen knoflook
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 500 gr prei
  • 1 komkommer
  • 150 ml oestersaus
  • 2 el olie

Bereidingswijze

  1. 1Breng een pan met water aan de kook. Voeg hier 1 teen knoflook en een theelepel zout aan toe. Kook de kipfilet in het water in 15 minuten gaar. Haal de kip eruit en trek hem met 2 vorken in kleine stukjes uit elkaar.
  2. 2Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de prei in ringen en de knoflook fijn. Verhit een wok met de olie en bak hierin de prei en knoflook 3 minuten. Snij de komkommer in halve plakjes en voeg samen met de kip en oestersaus toe in de wok. Breng de oestersaus aan de kook en laat nog 3 minuten zachtjes koken. Serveer de kip- en komkommersaus samen met de rijst.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...