Kip, rijst en komkommer in oestersaus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 25m

Dit heerlijke, Aziatische wokgerecht met rijst, kip, komkommer, prei, knoflook en oestersaus is misschien een beetje apart, maar super lekker én gezond!

Kijk voor een ander heerlijk recept met kip en rijst eens bij ons Thaise kip cashew met rijst recept.
IMG_0567

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram prei
  • 1 komkommer
  • 150 ml oestersaus
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze

Stap1

Breng een pan met water aan de kook. Voeg hier 1 teen knoflook en een theelepel zout aan toe. Kook de kipfilet in het water in ongeveer 15 minuten gaar. Haal de kip eruit en trek hem met 2 vorken in kleine stukjes uit elkaar.

Stap2

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de prei in ringen en de knoflook fijn. Verhit een wok met de olie en bak hierin de prei en knoflook 3 minuten. Snij de komkommer in halve plakjes en voeg ze samen met de kip en oestersaus toe in de wok. Breng de oestersaus aan de kook en laat het ongeveer 3 minuten koken. Serveer de kip- en komkommersaus samen met de rijst.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

88

Commentaar op recept

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    .
  1. © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab