Kipnuggets maken

Kipnuggets maken

Met mosterdmayo
  • Aantal: 16
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 42

Kipnuggets maken met mosterdmayo lekker homemade met ’n krokante korstje van cornflakes. Je maakt ze makkelijk zelf.

Kipnuggets uit de oven

kipnuggets ’n echte friday snack en toch gezond. Healthy nuggets uit de oven ’n lekker recept voor krokante stukjes kip, favoriet!

Varieer met kruiden: neem chilivlokken voor wat pit of ga voor knoflook, basilicum of mosterd poeder.

Ingrediënten

  • 350 gr kipfilet
  • 70 gr cornflakes
  • 2 eiwitten
  • 3 el bloem
  • paprikapoeder
  • 2 tl (scherpe) mosterd
  • 3 el mayonaise
  • 1 el citroensap
Kipnuggets maken

Kipnuggets recept

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij de kip in stukken en breng op smaak met paprikapoeder een flinke snuf zeezout en versgemalen peper. Klop de eiwitten lekker los, maak een crunchy mengsel van de cornflakes en zet de bloem klaar, alle drie in een apart kommetje.
  2. Haal de stukken kip door de bloem, door ’t eiwit en door de cornflakes. Leg de kipnuggets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in zo’n 10 minuten krokant en gaar. Meng de mosterd met de mayo en ’t citroensap. Zelf kipnuggets maken doe je zó.

Eet lekker met de mosterdmayo of neem een pittige dip.

Ook lekker: ’n Bitterbal met Japanse pompoen en geitenkaas. Of maak eens een wienerschnitzel met mayo gepaneerd, citroen en verse peterselie.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024