Kipsaté met stokbrood

  • Porties: 2 á 3
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 20m

Deze zelfgemaakte kipsaté smaakt heerlijk bij wat brood. Serveer het met de lunch of als tussendoortje. Met dit recept maak je het heel eenvoudig klaar!

Tip: je kunt het stokbrood ook weglaten en de kip in satésaus als bijgerecht serveren.

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Ketjap manis
  • 2 eetlepels zoetzure saus
  • 4 eetlepels geconcentreerde satésaus
  • 4 eetlepels water
  • 1 stokbrood

kipsate

Bereidingswijze

Stap1

Snij de kipfilet in kleine stukjes. Meng voor de marinade 7 eetlepels ketjap manis en de geperste teentjes knoflook door elkaar in een kom. Snipper de ui fijn en voeg deze ook toe samen met 2 eetlepels zoetzure saus. Roer het geheel goed door elkaar. Roer de kip door de marinade en laat het minstens 10 minuten marineren. Hoe langer hoe beter.

Stap2

Verhit wat olijfolie in een wokpan als de kip klaar is met marineren. Bak de kip op hoog vuur tot het gaar is. Voeg vervolgens de satésaus en eventueel het water toe. Serveer de kip en satésaus met wat brood.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

80

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab