Kipsaté met stokbrood recept

Mals vlees op een stokje
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Deze zelfgemaakte kipsaté smaakt heerlijk met wat brood. Voor de lunch of als tussendoortje. Borrelhap of als bijgerecht. Met dit recept maak je het heel makkelijk en snel klaar!

Saté zelf maken

Saté zelf maken is zo moeilijk niet. Saté van kip, iedereen houdt van kip en het is zó gemakkelijk klaar te maken. Geniet lekker van het gemarineerde vlees en pindasaus. Vegetarische kipsaté? Gebruik de vegan-kipstuckjes van de vegetarische slager!

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 2 teen knoflook
  • 1 ui
  • ketjap manis
  • 2 el zoetzure saus
  • 4 el geconcentreerde satésaus
  • 4 el water
  • 1 stokbrood

Bereidingswijze

  1. 1Snij de kipfilet in kleine stukjes. Meng voor de marinade 7 eetlepels ketjap manis en de geperste teentjes knoflook door elkaar in een kom. Snipper de ui fijn en voeg deze ook toe samen met 2 eetlepels zoetzure saus. Roer het geheel goed door elkaar. Roer de kip door de marinade en laat het minstens 10 minuten marineren. Hoe langer hoe beter.
  2. 2Verhit wat olijfolie in een wokpan als de kip klaar is met marineren. Bak de kip op hoog vuur tot het gaar is. Voeg vervolgens de satésaus en water toe. Serveer de kip en satésaus met wat brood.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...