Kipsaté met stokbrood recept
Mals vlees op een stokje- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
Kipsaté met stokbrood recept, mals vlees op een stokje of los op ’t bord. Deze zelfgemaakte kipsaté smaakt heerlijk met vers gebakken stokbrood. Voor de lunch of als tussendoortje. Borrelhap of als bijgerecht. Met dit recept maak je kipsaté makkelijk en snel.
Saté zelf maken
Saté zelf maken is zo moeilijk niet. Saté van kip, iedereen houdt van kip en het is zó simpel klaar te maken. Geniet lekker van het gemarineerde vlees en satésaus. Vegetarische kipsaté? Gebruik de vegan-kipstuckjes van de vegetarische slager.
Saté van de bbq
Eén van de lekkerste en makkelijkste bbq gerechten, saté van de bbq! Heerlijk gemarineerde kipsaté gegrild boven hete houtskool. Lekker met een zelfgemaakte pindasaus. Rijg de kip op stokjes en grillen maar die saté.
Saté marineren doe je zo
- Snij de kipfilet in kleine stukjes. Pers de knoflook en meng samen met de ketjap manis voor de marinade in een kom. Snipper de ui fijn en voeg deze ook toe samen met de zoetzure saus. Roer goed door elkaar. Roer de kip door de marinade en laat de saté minstens 10 minuten marineren. Hoe langer hoe beter.
- Verhit wat olijfolie in een wokpan als de kip klaar is met marineren. Bak de kip op hoog vuur tot het gaar is. Voeg vervolgens de satésaus en water toe. Serveer de kip en satésaus met wat stokbrood.
Maak de saté af met geroosterd sesamzaad en gebakken uitjes. Maak ’n kruidenboter voor erbij. Ook lekker: Indonesische varkenssaté met saus van cashewnoten.
Heerlijk!