KITKAT M&M taart maken

KITKAT M&M taart maken

Met chocolademousse
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 35 min
  • Wachttijd: 2 uur en 15 min
  • Klaar in: 2 uur 50 min
  • Kcal: 620

KITKAT M&M taart maken met chocolademousse ’n taart favoriet voor ’n chocoladegek. M&M’s en Kitkat’s, een taart die je wilt bakken. De taart is machtig, 12 punten haal je makkelijk. Neem KITKAT en M&M’s naar keuze, welke zijn jouw favoriet?

KITKAT M&M chocolade taart

KITKAT M&M chocolade taart, voor iedereen die van bakken en chocolade houdt. Have a break, bak een Kitkat taart(-: Wist je dat de naam van Kitkat is gebaseerd op een Londense, politieke club uit de 18de eeuw. Deze club kwam altijd samen in een taartenwinkel en noemde zich de ‘Kit Cats’. Grappig toch?!

Ingrediënten

  • 100 ml volle melk
  • 200 gr extra pure chocolade
  • 175 gr witte basterdsuiker
  • 200 gr boter
  • 3 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 400 gr chocolademousse
  • 350 gr Kitkat mini’s
  • 1 zak M&M’s crispy
Taart met kitkat

Kitkat taart maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de randen van een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Hang er een kleinere pan in en zorg ervoor dat de kleinere pan het water niet raakt.
  2. Breek de chocolade in stukken en doe ze in het kleinere pannetje. Voeg ook de melk toe en laat het geheel smelten. Laat het 5 min afkoelen wanneer de chocola gesmolten is.
  3. Klop de boter, zout en suiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er één voor één doorheen. Roer het afgekoelde chocolademengsel door het beslag en zeef het meel erboven. Roer voorzichtig door voordat je het beslag in de springvorm schept. Bak de taart in ongeveer 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar.
  4. Haal de taart uit de oven en laat het anderhalf uur afkoelen. Haal de taart uit de springvorm en snij hem horizontaal door de helft. Verdeel de helft van de chocolademousse op de onderste helft en leg de bovenste helft er weer terug op. Verdeel dan de andere helft van de chocolademousse over de bovenkant.
  5. Breek alle KITKAT doormidden, verdeel over de zijkant van de taart en bestrooi de bovenkant met M&M’s. Kitkat taart maken zó doe je dat.

Tip: Plak eventueel de Kitkat vast met wat overgebleven mousse en zet ze iets uit elkaar lukt het met 1 zak Kitkat mini.

Ook lekker: Chocolade koekjes taart met M&M’s en Rolo’s of bak een andere taart.

Beoordeling: 3.6. van 144 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. bente 4 juni 2020 at 15:51 - Reply

    Echt heerlijk.

    • Miranda Bernáth 4 juni 2020 at 16:06 - Reply

      Dank voor je feedback Bente. Fijn!

    • Annabel 29 april 2021 at 14:49 - Reply

      Hoe hoog is de taart?

      • Miranda Bernáth 29 april 2021 at 15:00 - Reply

        De hoogte van een KITKAT Mini, dat zal zo’n 7 á 8 cm zijn Annabel. (Met een springvorm diameter 18 cm)

    • Chloé 30 april 2021 at 10:18 - Reply

      Kan de basterdsuiker vervangen worden door kristalsuiker?

      • Miranda Bernáth 30 april 2021 at 10:25 - Reply

        Dat kan Chloé, wel maakt basterdsuiker het baksel iets smeuïger.

        • Danique 10 februari 2022 at 20:36 - Reply

          Hoe moet je de taart bewaren.

          • Miranda Bernáth 11 februari 2022 at 14:07

            In de koelkast afgedekt, hoe langer deze in de koelkast staat hoe zachter je KitKat zal worden en hoe droger de cake.. Als je de taart van te voren wilt maken zou ik deze tot stap 4 maken. Afkoelen en in aluminiumfolie buiten de koelkast bewaren en de mousse en stap 5 op de dag zelf vlak voor het serveren Danique.

  2. Fenna 8 juni 2020 at 20:09 - Reply

    Welk formaat taartvorm gebruik je hiervoor?

  3. iris 17 juni 2020 at 13:51 - Reply

    mmmm…lekker

  4. Lotte 17 augustus 2020 at 12:01 - Reply

    Leuk om te maken en eten hij is namelijk heerlijk.

  5. Guusje 26 september 2020 at 13:12 - Reply

    Ik ga ‘m straks maken ziet er lekker uit!

  6. Jasmijn 20 december 2020 at 09:57 - Reply

    Hoi Miranda, die ziet er heerlijk uit! ik wil de taart graag met mijn zoonje maken. Hij mag alleen geen volle melk, wel halfvolle lactose vrije melk. Kan ik die gebruiken of dan beter slagroom? Vriendelijke groet, Jasmijn

    • Miranda Bernáth 20 december 2020 at 11:58 - Reply

      Dat kan Jasmijn, slagroom gaat ook lukken. Deze kitkat taart ook wel eens gemaakt met havermelk en dat ging ook goed.

  7. Jasmijn 21 december 2020 at 16:45 - Reply

    Dank je wel!

  8. Nick 20 januari 2021 at 13:23 - Reply

    Kan ik er ook ’n twee lagen taart van maken?
    de bovenste laag groter dan de onderste.

    • Miranda Bernáth 20 januari 2021 at 14:05 - Reply

      Dat kan Nick, de taart gaat al 1 x doormidden dus dat zou je nog een keer kunnen doen, pas alleen wel op dat hij niet breekt en dat je voor beide lagen voldoende mousse hebt. 

  9. Rutger 9 oktober 2021 at 20:08 - Reply

    Erg lekker, helemaal in een keer opgegeten in me eentje😚

  10. Hera 15 oktober 2021 at 18:20 - Reply

    Is deze ook een dag van te voren te maken en dan in de koelkast bewaren en lekker de volgende dag?

    • Miranda Bernáth 17 oktober 2021 at 22:38 - Reply

      Tot stap 4 kan je de taart vast maken, laat afkoelen en maak de mousse en stap 5 op de dag zelf af.

  11. Nora 3 juli 2023 at 09:42 - Reply

    Hi ik ga deze taart ook maken, wel al eens eerder gemaakt maar dit is een ander recept. Lijkt mij lekker. 😋

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024