
KITKAT M&M taart maken
Een KitKat taart met M&M’s is dé droomtaart voor elke chocoladeliefhebber. Rijk, romig en onweerstaanbaar lekker. De combinatie van krokante KitKats, kleurrijke M&M’s en luchtige chocolademousse maakt deze taart een echte showstopper. En het beste? Hij ziet eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar is verrassend makkelijk te maken! Have a break, bak een KitKat taart.
Wist je trouwens dat de naam KitKat afkomstig is van een 18e-eeuwse Londense club? De leden kwamen samen in een taartenwinkel en noemden zichzelf de ‘Kit Cats’. Hoe toepasselijk!
Met één taart haal je gemakkelijk 12 punten – ideaal voor een feestje of gewoon een heerlijke traktatie. Kies je favoriete KitKat en M&M’s en maak er je eigen variant van.
Bak ook eens deze: chocoladekoekjes met witte chocolade.

Ingrediënten
- 100 ml volle melk
- 200 gr chocolade extra puur
- 175 gr witte basterdsuiker
- 200 gr boter
- 3 eieren
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 400 gr chocolademousse
- 350 gr KitKat mini's
- 1 zak M&M's crispy
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de randen van een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Hang er een kleinere pan in (zorg dat deze het water niet raakt). Breek de chocolade in stukken en doe ze in de kleinere pan, samen met de melk. Laat langzaam smelten en laat het mengsel daarna 5 minuten afkoelen.
- Klop de boter, suiker en een snuf zout tot een luchtige massa. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed. Roer vervolgens het afgekoelde chocolademengsel erdoor. Zeef het meel erboven en spatel dit voorzichtig door het beslag.
- Giet het beslag in de springvorm en bak de taart ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Haal de taart daarna uit de oven en laat hem anderhalf uur afkoelen.
- Haal de taart uit de springvorm en snijd hem horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de helft van de chocolademousse en plaats de bovenste helft er weer op. Verdeel de rest van de chocolademousse over de bovenkant.
- Breek alle KitKat's doormidden en druk ze rondom tegen de taart aan. Bestrooi de bovenkant met M&M’s. Zo maak je een heerlijke KitKat taart!
Tip: plak eventueel de KitKat vast met wat overgebleven mousse en zet ze iets uit elkaar lukt het met 1 zak KitKat mini.
Ook lekker: chocolade koekjes taart met M&M’s en Rolo’s of bak een andere taart.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Hi ik ga deze taart ook maken, wel al eens eerder gemaakt maar dit is een ander recept. Lijkt mij lekker. 😋
Is deze ook een dag van te voren te maken en dan in de koelkast bewaren en lekker de volgende dag?
Tot stap 4 kan je de taart vast maken, laat afkoelen en maak de mousse en stap 5 op de dag zelf af.
Erg lekker, helemaal in een keer opgegeten in me eentje😚
écht? ’n paar rondjes hardlopen dan maar..
Kan ik er ook ’n twee lagen taart van maken?
de bovenste laag groter dan de onderste.
Dat kan Nick, de taart gaat al 1 x doormidden dus dat zou je nog een keer kunnen doen, pas alleen wel op dat hij niet breekt en dat je voor beide lagen voldoende mousse hebt.
Dank je wel!
Hoi Miranda, die ziet er heerlijk uit! ik wil de taart graag met mijn zoonje maken. Hij mag alleen geen volle melk, wel halfvolle lactose vrije melk. Kan ik die gebruiken of dan beter slagroom? Vriendelijke groet, Jasmijn
Dat kan Jasmijn, slagroom gaat ook lukken. Deze kitkat taart ook wel eens gemaakt met havermelk en dat ging ook goed.
Ik ga ‘m straks maken ziet er lekker uit!
Leuk Guusje!
Leuk om te maken en eten hij is namelijk heerlijk.
Thx Lotte!
mmmm…lekker
Thx Iris!
Welk formaat taartvorm gebruik je hiervoor?
Max. 20 cm Fenna, en anders liever iets kleiner dan groter.
Echt heerlijk.
Dank voor je feedback Bente. Fijn!
Hoe hoog is de taart?
De hoogte van een KITKAT Mini, dat zal zo’n 7 á 8 cm zijn Annabel. (Met een springvorm diameter 18 cm)
Kan de basterdsuiker vervangen worden door kristalsuiker?
Dat kan Chloé, wel maakt basterdsuiker het baksel iets smeuïger.
Hoe moet je de taart bewaren.
In de koelkast afgedekt, hoe langer deze in de koelkast staat hoe zachter je KitKat zal worden en hoe droger de cake.. Als je de taart van te voren wilt maken zou ik deze tot stap 4 maken. Afkoelen en in aluminiumfolie buiten de koelkast bewaren en de mousse en stap 5 op de dag zelf vlak voor het serveren Danique.