Kiwi avocado salsa
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 160
Kiwi avocado salsa met rode ui en koriander, lekker fris, simpel én goed voor je weerstand want de kiwi zit vol vitamine C. Gezonde salsa voor bij je nacho-schotel, op je boterham met kaas of een gegrild bbq worstje.
Avocadosalsa met Zespri Green kiwi
Green kiwi, 'n aanrader. De Green kiwi's van Zespri zijn fris, pittig en zitten vol smaak. Ze zijn rijk aan vezels, 'n dip voor een (bbq)party of gewoon lekker bij de lunch avocadosalsa met Zespri Green kiwi, je hebt 't zo gemaakt.
Avocado hummus met limoen ..ook lekker! Met knoflook en tahin, ’n smeersel voor op toast. Gaat goed samen met jackfruit balletjes recept.
Ingrediënten
- 4 kiwi's Zespri Green
- 2 lente-ui
- 1 avocado
- 2 el koriander gehakt
- ½ rode ui
- 1 limoen ’t rasp en sap
- 1 teentje knoflook
- 1 groene peper
Instructies
- Schil en snij de kiwi’s in blokjes, de lente ui in dunne ringen en de avocado in blokjes. Hak de koriander grof, pel en snipper de rode ui en rasp en pers de limoen. Pel en pers de knoflook, snij de jalapeño klein.
- Meng alle ingrediënten (2 el van ’t limoensap) in een kom en breng op smaak met een flinke snuf zeezout, vers gemalen peper en eventueel nog wat limoensap. Frisse kiwi salsa maak je zó.
Lekker bij een hete tosti of chips, eventueel met 'n topping van krokante uitjes voor extra bite.
Ook een idee: smoothie van kiwi spinazie en banaan met kokos en sesam, super gezond en kidsproof.
Maak ook eens een: nacho bowl met avocado mais en bonen. Kleurrijk met limoen, tomaat en verse kruiden. Je proeft direct de zomer, beetje chips en tjokvol groenten als snel diner, lunch of late night snack.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?