Kleine preitaartjes met kerrie

Taartje van krokant bladerdeeg
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Heerlijke preitaartjes! Super leuk om te eten met bezoek of met de kinderen en heel easy om te maken.

Taartje van krokant bladerdeeg

Bladerdeeg, je kunt er van alles mee. Zelf bladerdeeg maken is best lastig. Ik ben blij dat er goed kant-en-klaar deeg wordt verkocht. Let wel op als je gaat bakken met bladerdeeg dat je het bladerdeeg goed laat ontdooien en op de juiste temperatuur bakt. Dan komt het wel goed met je krokante taartje!

Ingrediënten

  • 8 plakjes hartige taartdeeg
  • 350 gr kipfilet
  • 500 gr prei
  • 1 tl kerriepoeder
  • 125 gr crème fraîche
  • 3 eieren

Bereidingswijze

  1. 1Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de kip in blokjes en de prei in ringen.
  2. 2Verhit olie in de wok en bak de kipfilet rondom bruin. Bak de preiringen een paar minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en draai het vuur uit.
  3. 3Neem een muffinvorm en vet de muffinvormpjes in. Bekleed ieder vormpje met een plakje deeg en schep het kip-preimengsel erin.
  4. 4Schenk het eimengsel erbij en bak de taartjes in de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...