Kleine preitaartjes met kerrie

Kleine preitaartjes met kerrie

Kip en crème fraîche
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 45 min
  • Kcal: 334

Kleine preitaartjes met kerrie kip en crème fraîche, ’n hartig taartje gemaakt van bladerdeeg heel makkelijk te maken.

Recept mini preitaart

’t Recept mini preitaart van bladerdeeg is simpel, perfect voor een brunch lunch of borrel. Je maakt ze in de oven. ’n Muffinvorm gevuld met hartige kip kerrie taartjes.

Ingrediënten

  • 8 plakjes hartige taartdeeg
  • 350 gr kipfilet
  • 500 gr prei
  • 1 tl kerriepoeder
  • 125 gr crème fraîche
  • 3 eieren

Mini preitaartjes

  1. Laat de plakjes hartige taart deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de kip in blokjes en de prei in ringen.
  2. Verhit olie in de wok en bak de kipfilet rondom bruin. Bak de preiringen kort mee. Breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout en draai het vuur uit. Klop de eieren los met de kerrie en crème fraîche.
  3. Neem een muffinvorm en vet de muffinvormpjes in. Bekleed elke vorm met een plakje deeg en schep het kip-preimengsel erin. Schenk het eimengsel erbij en bak de taartjes in de oven in een half uur gaar. Zo maak je mini preitaartjes.

Ook lekker: Paddestoelentaartje van bladerdeeg, ’n lekker vega hartig taartje van gemengde paddestoelen, bladpeterselie uit de oven.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.7. van 3 stemmen.
Please wait...