Knolselderijsoep met mosterd

Knolselderijsoep met mosterd

Knoflook en vegan worst
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 370
Naar het recept

Knolselderijsoep met mosterd knoflook en vegan worst. Simpel en snel vegan soep recept voor lunch of makkelijk diner.

Romige soep met vegan room

Romige soep met vegan room, knolselderij en pittige mosterd. Bommetje vol vitamine C, perfect voor je weerstand dus.

Plantaardige kookroom van Blue Band is gemaakt met linzenproteïne en plantaardige oliën en smaakt heerlijk romig, ’t heeft een zachte, milde smaak en bevat 15% vet. En heb je maar weinig nodig, bewaar ’t in de vriezer.

Meer etenswaren die je kan invriezen waarvan je het niet wist.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 200 ml plantaardige kookroom Blue Band
  • 1 l groentebouillon
  • 4 el pittige mosterd
  • 4 vegan worstjes
Knolselderijsoep met mosterd plantaardige room

Vegan soep van knolselderij

  1. Schil en snij de knolselderij in blokjes, pel en snipper de sjalot en knoflook. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en sjalot samen met de knolselderij op middelhoog vuur, zo’n 4 minuten.
  2. Voeg de vegan kookroom en bouillon toe en laat een kwartier zachtjes koken met de deksel op de pan.
  3. Verwarm ondertussen de worsten en snij in plakken. Zet het vuur uit pureer de knolselderij en roer de mosterd door de soep. Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout. Schep de soep in kommen en verdeel de worst op of door de soep.

Heb je nog verse kruiden liggen, oud brood voor croutons of krokante uitjes, lekker als topping voor erbij.

Ook lekker: Knolselderijpuree met knoflook, ’t kan de basis van je stamppot zijn.

Romige knolselderijsoep met vegan room
Vegan soep van knolselderij en Blue Band kookroom

Dit recept valt onder

Vegan recepten
Lunchgerechten
Snelle gerechten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...