Knolselderijsoep met mosterd
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 370
Knolselderijsoep met mosterd, knoflook en vegan worst: een simpel en snel vegan soeprecept voor de lunch of een makkelijk diner. Deze romige soep met plantaardige room, knolselderij en pittige mosterd zit bomvol vitamine C, perfect voor je weerstand! De plantaardige kookroom van Blue Band is gemaakt met linzenproteïne en plantaardige oliën en heeft een heerlijk romige, milde smaak met slechts 15% vet.
En je hebt er maar weinig van nodig; bewaar de rest eenvoudig in de vriezer.
Meer: etenswaren die je kan invriezen waarvan je het niet wist.
Ook lekker: champignonsoep maken zonder pakje!
Vegan soep van knolselderij
- Schil en snij de knolselderij in blokjes, pel en snipper de sjalot en knoflook. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en sjalot samen met de knolselderij op middelhoog vuur, zo'n 4 minuten.
- Voeg de vegan kookroom en bouillon toe en laat een kwartier zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Verwarm ondertussen de worsten en snij in plakken. Zet het vuur uit pureer de knolselderij en roer de mosterd door de soep. Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout. Schep de soep in kommen en verdeel de worst op of door de soep.
Heb je nog verse kruiden liggen, oud brood voor croutons of krokante uitjes, lekker als topping voor erbij.
Ook lekker: Knolselderijpuree met knoflook, ’t kan de basis van je stamppot zijn.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?