Knolselderijsoep met mosterd (vegan soeprecept)
Knolselderijsoep met mosterd, knoflook en vegan worst: een simpel en snel vegan soeprecept voor de lunch of een makkelijk diner. Deze romige soep met plantaardige room, knolselderij en pittige mosterd zit bomvol vitamine C, perfect voor je weerstand! De plantaardige kookroom van Blue Band is gemaakt met linzenproteïne en plantaardige oliën en heeft een heerlijk romige, milde smaak met slechts 15% vet.
En je hebt er maar weinig van nodig in dit knolselderijsoep recept; bewaar de rest eenvoudig in de vriezer.
Meer: etenswaren die je kan invriezen waarvan je het niet wist.
Ook lekker: champignonsoep maken zonder pakje!
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- olijfolie
- 200 ml plantaardige kookroom Blue Band
- 1 lit groentebouillon
- 4 el pittige mosterd
- 4 worstjes vegan, optioneel
Instructies
- Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook.
- Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook kort, voeg de knolselderij toe en bak alles samen ongeveer 4 minuten.
- Schenk de vegan kookroom en bouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Verwarm ondertussen de worsten en snijd ze in plakjes.
- Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met versgemalen peper en grof zeezout.
- Verdeel de knolselderijsoep met mosterd over kommen en leg de plakjes worst erop of roer ze erdoor.
Heb je nog verse kruiden liggen, oud brood voor croutons of krokante uitjes, lekker als topping voor erbij, vegan soep van knolselderij maak je makkelijk zelf.
Ook lekker: knolselderijpuree met knoflook, ’t kan de basis van je stamppot zijn.
Maak ook eens een Franse uiensoep.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?