Knolselderijsoep met mosterd
Knoflook en vegan worst- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 370
Knolselderijsoep met mosterd knoflook en vegan worst. Simpel en snel vegan soep recept voor lunch of makkelijk diner.
Romige soep met vegan room
Romige soep met vegan room, knolselderij en pittige mosterd. Bommetje vol vitamine C, perfect voor je weerstand dus.
Plantaardige kookroom van Blue Band is gemaakt met linzenproteïne en plantaardige oliën en smaakt heerlijk romig, ’t heeft een zachte, milde smaak en bevat 15% vet. En heb je maar weinig nodig, bewaar ’t in de vriezer.
Meer etenswaren die je kan invriezen waarvan je het niet wist.
Vegan soep van knolselderij
- Schil en snij de knolselderij in blokjes, pel en snipper de sjalot en knoflook. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en sjalot samen met de knolselderij op middelhoog vuur, zo’n 4 minuten.
- Voeg de vegan kookroom en bouillon toe en laat een kwartier zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Verwarm ondertussen de worsten en snij in plakken. Zet het vuur uit pureer de knolselderij en roer de mosterd door de soep. Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout. Schep de soep in kommen en verdeel de worst op of door de soep.
Heb je nog verse kruiden liggen, oud brood voor croutons of krokante uitjes, lekker als topping voor erbij.
Ook lekker: Knolselderijpuree met knoflook, ’t kan de basis van je stamppot zijn.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen