Kokosmakronen zelf maken recept

Tropische koekjes
  • Aantal: 18
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Er gaat niets boven een heerlijke kokosmakroon. Vooral niet als je weet hoe makkelijk ze zijn om zelf te maken. Met dit simpele recept heb je binnen een half uur 18 heerlijke kokosmakronen gemaakt. Lekker!

Kokoskoek met chocolade

Ook een idee, dip de onderkant van de kokoskoek in warme chocolade. Voilà, chocolade kokoskoek.

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 200 gr suiker
  • 200 gr gemalen kokos

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Scheid het eigeel van het eiwit. Doe alle eiwitten in een aparte kom.
  2. 2Voeg de suiker toe aan de eiwitten en klop het stijf. Voeg de gemalen kokos toe en schep om. Schep een eetlepel beslag op een lepel en schuif dit vervolgens met een andere lepel op het bakpapier. Zorg dat je tussen de koekjes genoeg ruimte overlaat want ze kunnen nog wat uitlopen.
  3. 3Bak de kokosmakronen 15 tot 20 minuten in de oven. Laat de kokosmakronen iets afkoelen voor je ze van het bakpapier afhaalt.Lekker tropische koekjes!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...