
Zelf kokosmakronen maken met 3 ingrediënten
Wij kunnen hier niet genoeg van krijgen: kokosmakronen. Ze hebben de perfecte balans van een knapperige buitenkant en een zachte, zoete binnenkant. Dit is een zoetigheid die je makkelijk zelf maakt en waarmee je jezelf of je gasten verrast. Het bakken van kokosmakronen is helemaal niet ingewikkeld, en met maar een paar ingrediënten zet je snel een heerlijk resultaat op tafel. Bereid je voor op een echte lekkernij waar je van zult genieten!
Ook lekker: chocolade kokosballetjes!
Zelf kokosmakronen maken doe je in een handomdraai – zoet en onweerstaanbaar!

Ga jij kokosmakronen maken? Het bakken van kokosmakronen is eenvoudig en met maar 3 ingrediënten zet je ze snel op tafel!
Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 200 gr suiker fijn
- 200 gr kokos gemalen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden. en bekleed een bakplaat met bakpapier.. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Scheid het eigeel van het eiwit. Doe alle eiwitten in een aparte kom, 't eigeel gebruik je niet.
- Scheid de eieren: doe de eiwitten in een kom (je hebt het eigeel niet nodig, dit kun je bewaren voor een ander recept).
- Voeg de suiker toe aan de eiwitten en klop ze stijf.
- Meng de gemalen kokos door het stijfgeklopte eiwitmengsel. Roer voorzichtig om alles goed te combineren.
- Schep met een eetlepel een portie beslag op het bakpapier en gebruik een andere lepel om de kokosschepjes op de bakplaat te schuiven. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen elke kokosmakroon (kokosmakron) blijft, omdat ze een beetje kunnen uitlopen.
- Bak de kokosmakronen 15 tot 20 minuten in de oven, totdat ze goudbruin zijn.
- Laat de kokosmakronen iets afkoelen voordat je ze van het bakpapier haalt.
Ook lekker: kokos truffels zonder suiker met macadamia noten.
Leuk om te lezen: kokosnoot openen doe je zo!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?