Kokosmakronen zelf maken
- Aantal: 18
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 403
Kokosmakronen zijn die heerlijke zoete verleidingen die bijna iedereen wel kent. Met hun knapperige buitenkant en zachte binnenkant zijn ze een ware traktatie bij elke kop koffie of thee. Maar wist je dat je ze ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Met dit recept van Simpele Recepten zet je in een mum van tijd authentieke kokosmakronen op tafel. Ideaal voor die momenten dat je zin hebt in iets zoets of wanneer je gasten wilt verrassen met een zelfgemaakt lekkernij
Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 200 gr fijne suiker
- 200 gr gemalen kokos
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Scheid het eigeel van het eiwit. Doe alle eiwitten in een aparte kom, 't eigeel gebruik je niet.
- Voeg de suiker toe aan de eiwitten en klop het stijf. Voeg de gemalen kokos toe en schep om. Schep een el beslag op een lepel en schuif dit vervolgens met een andere lepel op het bakpapier. Zorg dat je tussen de koekjes genoeg ruimte overlaat, ze kunnen wat uitlopen.
- Bak de kokosmakronen 15 tot 20 minuten in de oven. Laat iets afkoelen voor je ze van het bakpapier afhaalt. Kokosmakron maken doe je zó.
Ook lekker: Kokos truffels zonder suiker met macadamia noten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?