
Komkommer-appelsalade met yoghurt en limoen
Een verfrissende en eenvoudige komkommer-appelsalade met yoghurt en limoen, perfect voor warme dagen. Ideaal om mee te nemen in de lunchbox, te serveren bij een wrap of koude pasta. Een heerlijk recept voor komkommer-appelsalade dat lijkt op tzatziki. Ideaal voor bij een zomerse barbecue of picknick. Maak het af met nootjes voor wat extra crunch, zoals walnoten, hazelnoten of verschillende pitten.
Wat je nog niet wist over komkommer: pletten niet snijden voor meer smaak.
Het pletten van de komkommer is niet voor niks: doordat de komkommer niet gesneden maar gekneusd wordt, loopt de dressing er niet af maar trekt het lekker in elke kier van de groente.

Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 appel
- 1 rode ui
- 2 el pompoenpitten
Dressing
- 100 gr Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- ½ limoen ’t sap
- 5 gr verse kruiden
Instructies
- Was en snijd de appel in blokjes, pel en snij de rode ui in dunne ringen, verwijder de zaadlijsten bij de komkommer en snij in stukjes.
- Maak de dressing door de yoghurt te mengen met het limoensap. Pel en pers de knoflook, hak de verse kruiden, voeg alles samen en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Rooster een flinke hand pompoenpitten (of pitjes of nootjes naar keuze) in een droge koekenpan en maak hier de appel komkommer salade mee af.
Eet lekker op toast met een pasta of als bijgerecht. Neem kruiden naar keuze, platte peterselie, koriander of dille, neem je favoriet.
Ook lekker: komkommersalade recept met enkel wat azijn, olijfolie, citroen en verse kruiden.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?