Komkommersalade met appel
Yoghurt en limoen- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 96
Komkommersalade met appel, yoghurt en limoen, ’t is zo gemaakt en favoriet op een warme dag. Mee in de lunchbox, tussen een wrap of koude pasta.
Komkommer appel salade recept
Komkommer appel salade recept, ’t lijkt wat op Tzatziki. Lekker voor bij een zomerse bbq of picknick. Maak af met nootjes voor een bite, denk aan walnoten, hazelnoot of verschillende pitjes.
Ook lekker: Champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas.
Appel komkommer salade
- Was en snij de appel in blokjes, pel en snij de rode ui in dunne ringen, verwijder de zaadlijsten bij de komkommer en snij in stukjes.
- Maak de dressing door de yoghurt te mengen met het limoensap. Pel en pers de knoflook, hak de verse kruiden, voeg alles samen en breng op smaak met peper en zout naar smaak.
- Rooster een flinke hand pompoenpitten (of pitjes of nootjes naar keuze) in een droge koekenpan en maak hier de salade mee af. Appel komkommer salade zó super simpel.
Eet lekker op toast met een pasta of lekker als bijgerecht. Neem kruiden naar keuze, platte peterselie, koriander of dille, neem je favoriet.
Ook lekker: Komkommersalade recept met enkel wat azijn, olijfolie, citroen en verse kruiden.