Koolhydraatarme pindasaus
Ben je op zoek naar een manier om je gerechten te verrijken met een smaakvolle, gezonde twist? Zoek niet verder! Met ons eenvoudige recept voor koolhydraatarme pindasaus kun je in een handomdraai genieten van deze favoriete saus zonder schuldgevoel. Deze pindasaus is niet alleen heerlijk, maar ook perfect voor wie op zoek is naar een koolhydraatarme optie die zowel smaakpapillen als gezondheid prikkelt.
Ingrediënten
- 4 el kokosmelk
- 2 tenen knoflook
- 4 el pindakaas
- 1 el ketjap asin
- ½ ui
- 1 el kokosolie
- 2 el citroensap
- ½ tl chilipoeder
- 150 ml water
Voor een zoete variant
- ½ tl stevia
Instructies
- Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Fruit de ui en knoflook in kokosolie in een kleine pan. Voeg de pindakaas, kokosmelk, citroensap, ketjap en chilipoeder toe.
- Voeg langzaam het water toe, niet alles in een keer. Verwarm de saus op middelhoog vuur tot de juiste dikte. Voeg eventueel naar smaak extra knoflook en vers gemalen peper toe.
- Voeg extra water toe mocht de satésaus te dik worden. Koolhydraatarme satésaus maak je zó.
Maak samen met een vegetarische nasi krokante uitjes en een ei.
Meer sauzen koolhydraatarm in het sauzenboek met dipsauzen, dressings, marinades en sauzen voor 't hoofdgerecht maar liefst 61 koolhydraatarme saus recepten.
Ook lekker: pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?