Koolhydraatarme pindasaus

Koolhydraatarme pindasaus

Met kokos
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 245

Koolhydraatarme pindasaus met kokos en citroen recept. Makkelijk en lekker ’n zelfgemaakte pindasaus laag in koolhydraten.

Zelf Koolhydraatarme pindasaus maken

Pindasaus maken met pindakaas ’t liefst laag in koolhydraten. Kijk welke pindakaas je neemt, de koolhydraten in pindakaas kunnen nogal wisselen. Zelf Koolhydraatarme pindasaus maken gaat perfect met Whole Earth Original crunchy peanutbutter of Tegua Proteine. Deze zijn laag in koolhydraten.

Voeg voor wat pit een rood pepertje toe of ’n schep sambal. Eventueel naar eigen smaak wat geraspte gember.

Ingrediënten

  • 4 el kokosmelk
  • 2 teen knoflook
  • 4 el pindakaas
  • 1 el ketjap asin
  • ½ ui
  • 1 el kokosolie
  • 2 el citroensap
  • ½ tl chilipoeder
  • 150 ml water

Voor ’n zoete variant

  • ½ tl stevia
Koolhydraatarme satesaus maken

Koolhydraatarme satésaus

  1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Fruit de ui en knoflook in kokosolie in een kleine pan. Voeg de pindakaas, kokosmelk, citroensap, ketjap en chilipoeder toe. Voeg langzaam het water toe, niet alles in een keer.
  2. Verwarm de saus op middelhoog vuur tot de juiste dikte. Voeg eventueel naar smaak extra knoflook en vers gemalen peper toe. Eventueel extra water mocht de satésaus te dik worden. Koolhydraatarme satésaus maak je zó.

Maak samen met ’n vegetarische nasi krokante uitjes en ’n ei.

Meer sauzen koolhydraatarm in ’t sauzenboek met dipsauzen, dressings, marinades en sauzen voor ’t hoofdgerecht maar liefst 61 koolhydraatarme saus recepten.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...