Pittig, krokant en zoet: korean fried chicken

Pittig, krokant en zoet: korean fried chicken

Een van de populairste recepten uit de Koreaanse keuken: Korean fried chicken. Op veel verschillende manieren te maken, en volgens de redactie 't lekkerst met een zoet en pittig sausje. Die maken we met Gochujang, een peperpasta die vaker wordt gebruikt in de Koreaanse keuken. Dit kun je vinden in de meeste supermarkten en Aziatische toko's. Superlekker en smaakvol, en een goedje die je sowieso vaker zult gebruiken in de keuken.

De Korean fried chicken kun je serveren als bijgerecht, samen met gekookte witte rijst bijvoorbeeld. Of zet de gefrituurde kip op tafel tijdens een feestje met een bao bun. Een techniek in de Koreaanse keuken is het dubbel frituren, hierdoor wordt de kip extra krokant. Tijdens de twee ronde verhogen we de temperatuur van de olie, zodat de kip ook een mooi goudbruine korst krijgt. Daarna gaat ie in de saus en ben je klaar.

Ook lekker: pittige biefstuk spiesjes, suya. In Nigeria vind je op iedere hoek wel een zaakje waar je de spiesjes kunt kopen.

Korean fried chicken

Korean fried chicken

5 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Zelf de populaire Korean fried chicken met gochujang maken? Dat doe je gemakkleijk zelf met dit eenvoudige recept!
Gang Bijgerecht, Hapje
Keuken Koreaans
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 480

Ingrediënten

Voor de gefrituurde kip

  • 500 gr kippendijen
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 60 gr maïzena
  • 30 gr bloem
  • ½ tl baksoda
  • 1 ei geklutst

Voor de saus

  • 1 el sesamolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el ketchup
  • 3 el honing
  • 2 el gochujang Koreaanse peperpasta
  • 10 ml witte wijnazijn
  • 1 el sesamzaadjes geroosterd
  • 1 bosui in ringen

Instructies

  • Meng peper, zout, maïzena, bloem en baksoda in een grote kom. Voeg de eieren en de kip toe en meng alles goed met de hand. Zorg dat alle kip is bedenkt met een laag van het beslag.
  • Verwarm ondertussen de olie in een (frituur)pan tot 170 graden.
  • Voeg de kip toe aan de pan, doe dit in delen, zodat de olie op temperatuur blijft en de kip niet aan elkaar blijft plakken. Frituur de kip zo'n 10 minuten, en draai halverwege om, tot de kip goudbruin en knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier en verhit de olie tot 190 graden.
  • Voeg de kip opnieuw toe, de kip wordt twee keer gefrituurd, zodat 'ie extra knapperig is. Frituur de kip deze keer 2 minuten, en draai halverwege om. Haal uit de olie met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Ga ondertussen aan de slag met de saus van de Korean fried chicken.
  • Verhit de olie in een brede pan en voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Doe daarna de rest van de ingrediënten, behalve de sesamzaadjes en bosui, in de pan en breng aan de kook. Voeg zodra de saus bubbelt en borrelt de kip toe en schep om.
  • Schik de Korean fried chicken in een schaal en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en bosui.

Tip: begin met 1 lepel van de Koreaanse peperpasta, en voeg meer toe als je de saus nog pittiger wil. De Korean fried chicken saus is heerlijk zoet, pittig en perfect voor het bedekken van knapperige kip.

Ook lekker: kimchi tosti met kaas en knoflookboter.

Je kunt de Korean fried chicken ook met kippenvleugels maken!

Maak ook eens: dalgona koffie, dat is een drankje met een fluffy koffielaag, lekker na de gefrituurde kip in een pittig en zoet sausje.

Koreaanse gefrituurde kip
Korean fried chicken recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren