Korma

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 40
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 10m

Korma komt oorspronkelijk uit het noorden van India en betekent stoven. Korma is een echt traditionele Indiase saus en heerlijk mild van smaak. Je kunt er eindeloos mee te variëren. In dit recept combineren we korma met varkenshaas. Het enige hulpmiddel wat nodig is, is een braadpan. Dit traditionele recept moet je wat aandacht gunnen, maar dan staat het ook zo op tafel. Eet smakelijk!

Tip: Lekker met rijst of naanbrood, of varieer eens met gemengde bonen zoals als sperziebonen peultjes of sugarsnaps. (Naanbrood is een plat Indiaas brood dat traditioneel in een kleioven wordt gebakken).

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 500 gr varkenshaas in kleine blokjes
  • 400 ml kormasaus
  • 2 dl slagroom
  • zout en (versgemalen peper)
  • 2 el fijngesneden koriander
  • 1 citroen in dunne partjes

Bereidingswijze

Stap1

Verhit de olie in een braadpan en bak de uien en het vlees rondom bruin. Voeg de kormasaus toe en bak alles al omscheppend 1 minuut.

Stap2

Voeg de slagroom toe, breng het geheel aan de kook en laat het gerecht 3 minuten zachtjes stoven.

Stap3

Breng het gerecht op smaak met zout en peper, strooi de koriander erover en serveer het met de citroenpartjes.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab