Korma traditionele Indiase saus

Korma traditionele Indiase saus

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10

Korma komt oorspronkelijk uit het noorden van India en betekent stoven. Korma is een echt traditionele Indiase saus en heerlijk mild van smaak. Je kunt er eindeloos mee variëren. In dit recept combineren we korma met varkenshaas. Het enige hulpmiddel wat nodig is, is een braadpan. Een heerlijke korma saus met varkenshaas, geniet!

Korma met rijst of naanbrood

Lekker met rijst of naanbrood, of varieer eens met gemengde bonen zoals als sperziebonen peultjes of sugarsnaps.

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 500 gr varkenshaas
  • 400 ml korma saus
  • 2 dl slagroom
  • 2 el koriander
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie, snipper de ui, snij het vlees in blokjes en bak in een braadpan rondom bruin. Voeg de kormasaus toe en bak alles al omscheppend kort.
  2. Voeg de slagroom toe, breng het geheel aan de kook en laat het gerecht 3 minuten zachtjes stoven.
  3. Breng het gerecht op smaak met zout en peper, snij de koriander en strooi over het gerecht. Serveer met de citroenpartjes. Enjoy!

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024