Koshari

Egytisch streetfoodgerecht
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Een typisch Egyptisch gerecht met macaroni, vermicelli, rijst en een tomatensaus.

Egyptisch gerecht

Zoals de stamppot bij ons, is koshari hét gerecht van Egypte.

Ingrediënten

  • 200 gr macaroni
  • 75 gr vermicelli
  • 100 gr rijst
  • 3 uien
  • 1 rode chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gr linzen uit blik
  • 150 gr kikkererwten uit blik
  • 2 tl tomatenpuree
  • 75 ml water
  • 3 tomaten
  • sap van een halve citroen
  • 1 elwitte wijnazijn
  • Olijfolie
  • 1 tl komijnzaad

Bereidingswijze

  1. 1Kook de macaroni, vermicelli en de rijst gaar. Snipper ondertussen 2 uien.
  2. 2Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de uien hierin goudbruin en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  3. 3Laat de overgebleven olie in de pan zitten en hak de andere ui, de knoflook en de chilipeper fijn. Bak hierin de ui, knoflook, chilipeper en tomatenpuree. Snij de tomaten in stukjes en voeg ze samen met het water toe aan de pan. Laat het op een zacht vuurtje ongeveer 2 minuten pruttelen.
  4. 4Kruid het mengsel met de komijn, citroensap, witte wijnazijn en een snufje peper en zout. Giet de kikkererwten en de linzen af en meng ze door het tomatenmengsel. Laat het mengsel 3 minuten zachtjes koken.
  5. 5Meng de pasta’s en de rijst door elkaar, eventueel met een scheutje olijfolie. Serveer de pasta’s en rijst met de tomatensaus er bovenop en garneer de koshari met de gebakken uien.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...