Koshari recept met linzen
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 790
Koshari recept met linzen en macaroni, vermicelli, rijst en een tomatensaus. Een typisch Egyptisch gerecht met komijn, citroen en kikkererwten.
Egyptische koshari
Zoals de stamppot bij ons is de Egyptische koshari hét gerecht van Egypte, 'n Egytisch streetfoodgerecht. Koshari is een kom vol rijst en linzen, pasta en tomaten en specerijen die helemaal Egyptisch zijn. Vol eiwitten, smaak en structuur.
Koshari maken
- Kook de macaroni, vermicelli en de rijst gaar. Snipper ondertussen 2 uien.
- Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de uien hierin goudbruin en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
- Laat de overgebleven olie in de pan zitten en hak de andere ui, de knoflook en de chilipeper fijn. Bak hierin de ui, knoflook, chilipeper en tomatenpuree. Snij de tomaten in stukjes en voeg ze samen met het water toe aan de pan. Laat op zacht vuur zo’n 2 minuten pruttelen.
- Kruid het mengsel met de komijn, citroensap, witte wijnazijn en een snuf peper en zout. Giet de kikkererwten en linzen af en meng ze door het tomatenmengsel. Laat het mengsel 3 minuten zachtjes koken.
- Meng de pasta’s en de rijst door elkaar, eventueel met een scheutje olijfolie. Serveer de pasta’s en rijst met de tomatensaus er bovenop en garneer de koshari met de gebakken uien. Koshari maken doe je zó.
Ook lekker: Egyptische foul 'n gerecht met bonen een grenzeloos ontbijt.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Lekker, denk ik.