Koshari

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Een typisch Egyptisch gerecht met macaroni, vermicelli, rijst en een tomatensaus.

Ingrediënten

  • 200 gram macaroni
  • 75 gram vermicelli
  • 100 gram rijst
  • 3 uien
  • 1 rode chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram linzen (blik)
  • 150 gram kikkererwten (blikje)
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 75 ml water
  • 3 tomaten
  • Citroensap van een halve citroen
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad

Bereidingswijze

Stap1

Kook de macaroni, vermicelli en de rijst gaar. Snipper ondertussen 2 uien.

Stap2

Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de uien hierin goudbruin en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.

Stap3

Laat de overgebleven olie in de pan zitten en hak de andere ui, de knoflook en de chilipeper fijn. Bak hierin de ui, knoflook, chilipeper en tomatenpuree. Snij de tomaten in stukjes en voeg ze samen met het water toe aan de pan. Laat het op een zacht vuurtje ongeveer 2 minuten pruttelen.

Stap4

Kruid het mengsel met de komijn, citroensap, witte wijnazijn en een snufje peper en zout. Giet de kikkererwten en de linzen af en meng ze door het tomatenmengsel. Laat het 3 minuten zachtjes koken.

Stap5

Meng de pasta's en de rijst door elkaar, eventueel met een scheutje olijfolie. Serveer de pasta's en rijst met de tomatensaus er bovenop en garneer het met de gebakken uien.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 7
Waardeer dit recept

7 personen hebben dit recept gewaardeerd

119

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab