Koshari recept met linzen

Koshari recept met linzen

Koshari recept met linzen, macaroni, vermicelli, rijst en een smaakvolle tomatensaus. Dit typische Egyptische gerecht combineert komijn, citroen en kikkererwten voor een heerlijke smaakexplosie. Net zoals stamppot in Nederland, is koshari hét gerecht van Egypte en een populair streetfood. Koshari is een vullende maaltijd met een perfecte mix van rijst, linzen, pasta, tomaten en specerijen die typisch zijn voor de Egyptische keuken. Vol eiwitten, smaak en structuur, en een echte smaakbeleving.

Tip voor het maken van Egyptische koshari: voor een beetje extra pit, kun je de saus met wat chili of gedroogde pepervlokken op smaak brengen! Koshari is populair in Egypte en daarbuiten en wordt gezien als comfortfood vanwege de hartige en hartige smaken.

Koshari recept

Koshari recept

4.1 van 93 stemmen
Recept afdrukken
Koshari recept met linzen en macaroni, vermicelli, rijst en tomatensaus. Egyptisch gerecht met komijn en citroen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Egyptische recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 790

Ingrediënten

  • 200 gr macaroni
  • 75 gr vermicelli
  • 100 gr rijst
  • 3 uien
  • 1 rode chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gr linzen uit blik
  • 150 gr kikkererwten uit blik
  • 2 tl tomatenpuree
  • 75 ml water
  • 3 tomaten
  • ½ citroen het sap
  • 1 el witte wijnazijn
  • olijfolie
  • 1 tl komijnzaad

Instructies

  • Kook de macaroni, vermicelli en rijst gaar volgens de verpakking. Snipper ondertussen de 2 uien.
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de uien hierin goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Laat de overgebleven olie in de pan zitten. Hak de andere ui, knoflook en chilipeper fijn en bak deze samen met de tomatenpuree in de pan. Voeg de gesneden tomaten en het water toe en laat het mengsel 2 minuten pruttelen op zacht vuur.
  • Breng het mengsel op smaak met komijn, citroensap, witte wijnazijn en een snuf peper en zout. Voeg de gekookte kikkererwten en linzen toe en laat het mengsel 3 minuten zachtjes koken.
  • Meng de macaroni, vermicelli en rijst door elkaar, eventueel met een scheutje olijfolie. Serveer de pasta's en rijst met de tomatensaus eroverheen en garneer de koshari met de gebakken uien.

Ook lekker: Egyptische foul een heerlijke mix van peulvruchten, tomaat en komijn. Net even anders dan dit koshari recept!

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Bovenbouw2 7 december 2023 at 11:18 - Reply

    Lekker, denk ik.

4.10 from 93 votes (93 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly februari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025