Koude yoghurtsoep met geroosterde amandelen
Verfrissende koude yoghurtsoep met geroosterde amandelen, knoflook, komkommer, peterselie en munt. Perfect voor de zomer! Deze frisse yoghurtsoep is een lichte variant van gazpacho, met romige yoghurt. Neem een goede olijfolie en druppel deze als finishing touch over de koude soep en serveer met een stuk brood voor een heerlijke zomerse maaltijd. Tip: voeg (vegetarische) gerookte spekjes toe als topping voor een extra lekkere bite!
Deze (Turkse) yoghurt soep met munt is ideaal als lichte lunch, als voorgerecht op een zomerse dag. Het recept is eenvoudig te maken en gegarandeerd een succes. Gebruik Griekse of Turkse yoghurt voor de beste smaak.
Serveer de koude soep samen met een crostini met burrata.
Ingrediënten
- 400 ml stevige yoghurt
- 1 glas water ijskoud
- 3 teentjes knoflook
- ½ komkommer
- 1 bosje platte peterselie
- 1 hand munt vers
- 10 gr dille vers
- 25 gr rucola
- 25 gr amandelschaafsel
- olijfolie extra vergine
- peper versgemalen
Instructies
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan totdat het licht goudbruin is. Zet het daarna even apart om af te koelen.
- Rasp de komkommer en laat het rasp uitlekken in een vergiet of met een schone doek om overtollig vocht te verwijderen.
- Hak de dille, munt en rucola fijn.
- Roer de yoghurt met een garde glad en voeg het glas water toe. Klop het mengsel tot je een gladde soep hebt.
- Pers de knoflook en meng deze met de yoghurt. Voeg de peterselie, munt, dille, komkommer, zout en peper toe en roer goed door.
- Laat de soep minstens een half uur staan in de koelkast om goed koud te worden.
- Schep de yoghurtsoep in kommen en garneer met de rucola, amandelschaafsel en een paar druppels olijfolie.
Serveer de soep samen met een lekker zomers drankje.
Restje yoghurt: yoghurt dip voor erbij.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?