Koude yoghurtsoep met geroosterde amandelen
Met knoflook en komkommer- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
Koude yoghurtsoep met geroosterde amandelen, knoflook en komkommer, peterselie en munt. Een feestje in de zomer! Een soort van gazpacho soep maar dan met frisse yoghurt. Eet deze koude yoghurtsoep lekker met een snee geroosterd brood.
Soep met yoghurt
Favoriet! Soep met yoghurt en munt past perfect bij een lichte lunch als zomers vooraf of bij een party in kleine glaasjes. Je maakt deze soep heel gemakkelijk en ’t is altijd een hit! Gebruik Griekse of Turkse yoghurt.
Zo maak je koude soep
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en zet even weg. Rasp de komkommer en laat uitlekken, hak de dille, munt en rucola fijn en roer de yoghurt met een garde glad.
- Roer het glas water door de yoghurt en klop tot een gladde soep. Pers de knoflook en meng met de yoghurt samen met de peterselie, munt, komkommer, zout en peper naar smaak.
- Laat een half uur staan in de koelkast. Schep de koude soep in kommen en maak af met de rucola, amandelschaafsel en wat druppels olijfolie. Geniet, zó maak je koude soep!
Zo fan! Te gek lekker met wat crostini’s en wat harde kaasjes, lekkere zomer! En mis je een crunchy bite? Voeg als topping vega gerookte Speckjes toe, te gek lekker!
Meer koude soep? Gazpacho, Spaanse soep van tomaten, basilicum en ook te gek lekker met warm weer.