Krabsalade maken met surimi
Krabsalade met surimi is een eenvoudig, snel, heerlijk en betaalbaar gerecht. Surimi is gemaakt van witvis met een krabachtige smaak. Hoewel het niet helemaal dezelfde smaak heeft als echte krab, is het perfect geschikt voor het bereiden van een smakelijke krabsalade. In dit recept laten we je zien hoe je in een handomdraai een krabsalade maakt met surimi.
Surimi salade voor toast of brood
Deze surimi salade is ideaal om te serveren op toast of brood. Surimi, een imitatie van krab, is een van de meest betaalbare vissoorten die je kunt vinden in de supermarkt. Je komt het vaak tegen in sushi en natuurlijk in krabsalades. Dit is geen ingewikkeld culinair recept, maar het is heerlijk voor de lunch of als snack bij een borrel.
Ingrediënten
- 200 gr surimi
- 1 ei
- 2 el mayonaise
- 1 teentjes knoflook
- chilivlokken
- 1 limoen het rasp en sap
Instructies
- Kook het ei hard, pel het en snijd het fijn.
- Snijd de surimi in kleine stukjes en pers de knoflook.
- Meng in een kom de surimi, fijngesneden ei, mayonaise en knoflook.
- Rasp de schil van een kwart van de limoen en pers het sap uit. Voeg naar smaak limoenschil, limoensap, verse peper en chilivlokken toe aan de salade.
- Voor de beste smaak zet je de krabsalade minimaal een uur afgedekt in de koelkast om op smaak te komen.
Variatietip: Sushirolletjes met krab, komkommer, avocado en wasabi
Als je van krabsalade houdt, probeer dan ook eens sushirolletjes met krab, komkommer, avocado en wasabi. Een heerlijke sushi-variant met de verfrissende smaak van krabsalade, opgerold in sushirijst.
Krabsalade met surimi is een geweldige optie voor een snelle en smakelijke maaltijd. Het is budgetvriendelijk en eenvoudig te bereiden. Of je het nu op toast, brood of in sushirolletjes serveert, het zal zeker in de smaak vallen. Probeer dit recept uit en geniet van de heerlijke krabachtige smaak.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?