Krabsalade maken met surimi

Krabsalade maken met surimi

Met ei en limoen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 134

Krabsalade maken met surimi is makkelijk, snel, lekker en goedkoop. Surimi is gemaakt van witvis met een krab smaak.

De smaak is niet zoals die van echte krab, wat aan de zoete kant maar prima voor een krabsalade. Voor de surimi salade meng je deze met ei, limoen en knoflook.

Surimi salade voor toast of brood

Perfecte surimi salade voor toast of brood, surimi is imitatiekrab en één van de goedkoopste vissoorten in de super, je ziet ze vaak terug in de sushi en krabsalade, geen culinair recept maar lekker voor de lunch of bij een borrel.

 

Krabsalade maken met surimi simpel recept

Krabsalade

4.8 van 36 stemmen
Recept afdrukken
Gang voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Porties 4 personen
calorieën 134

Ingrediënten

  • 200 gr surimi
  • 1 ei
  • 2 el mayonaise
  • 1 teen knoflook
  • verse peperchilivlokken

Instructies

  • Kook het ei hard, schil en snij fijn. Snij de surimi in kleine stukjes, pel en pers de knoflook.
  • Meng in een kom de surimi, ei, mayonaise en knoflook. Rasp een kwart van de schil van de limoen, pers het sap en voeg naar smaak toe samen met verse peper en chilivlokken. Salade van krab zo maak je ’t.
Krabsalade maken met surimi recept

Voor de lekkerste smaak zet je de krabsalade minimaal een uur afgedekt in de koelkast. Enjoy!

Ook lekker: Sushirolletjes met krab en komkommer avocado en wasabi, ’n sushi met krabsalade opgerold met sushirijst.

Dit recept valt onder

Voorgerechten
Hapjes
Vis
Kerst