Krokante garnalen uit de airfryer
Krokante garnalen uit de airfryer met gerookte paprika, chili en knoflook als hapje amuse of voorgerecht.
Airfryer garnalen
Een krokant laagje met een beetje pit en iets wat zoete garnalen, écht een makkelijk kerst amuse gerecht. Leuk op een klein bordje of in een glaasje, airfryer garnalen je wil nooit meer anders. Ik gebruik de airfryer van Inventum (GF500HLD) aan en de bereiding is zo gedaan.
Ook lekker: Geroosterde pompoen uit de oven of airfryer met verse kruiden als bijgerecht.
Lekker voor Kerst | Chocolade boomstam toetje Chocolade boomstam met espresso.
Ingrediënten
- 450 gr gepelde roze garnalen diepvries
- 25 gr bloem
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- zout naar smaak
- 2 eieren
- 2 el chilisaus
- 120 gr panko
- 1 tl chilipoeder
- bakspray
Instructies
- Meng bloem met het gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder en een snuf zout. Kluts het ei apart en roer de chilisaus hier doorheen. Meng de panko met de chilipoeder en een snuf zout.
- Zorg dat de garnalen ontdooid, uitgelekt en zo droog mogelijk zijn. Haal ze door het bloemmengsel, het eimengsel en als laatst het pankomengsel.
- Leg ze in het airfryer mandje van elkaar af (bak desnoods in delen) spray in en bak in zo'n 5 á 6 minuten gaar en krokant op 200 graden. Draai ze halverwege wel even om dan zijn ze aan beide kanten krokant.
Eet met een sriracha mayonaise.
Tip: Pittige kiemgroenten als topping past ook perfect.
Ook lekker: Garnalen met kerstomaat en knoflook uit de oven.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?