Kruidenboter

Met een bite van zeezout
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 2 uur
  • Klaar in: 2 uur 10 min
Naar het recept

Boter met verse kruiden, altijd een hit! Het is zo makkelijk om zelf te maken en erg snel klaar.

Met verse kruiden

Zachte roomboter met verse kruiden, veel meer heb je niet nodig, verse knoflook en lekker grof zeezout voor een bite. Verse kruiden kun je in overvloed gebruiken. Citroensap haalt de smaak van de kruiden naar boven. Een favoriet recept.

Klassieke kruidenboter

Old school kruidenboter is gewoon lekker. Als voorgerecht met stokbrood, bij de gourmet of zomerse barbecue, eigenlijk ontbreekt deze knoflookboter nooit.

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 teen knoflook
  • 1 el citroensap
  • grof zeezout
  • verse peper

Bereidingswijze

  1. Hak de kruiden fijn. Meng de boter met de bieslook, peterselie, knoflook, citroen­sap, zeezout en peper naar smaak.
  2. Verpak de boter in vetvrij papier en draai deze dicht tot een rol. Leg de kruidenboter in de koelkast.

Bekijk ook eens het Kruidenboter met rozemarijn en cranberries.

Beoordeling: 4.3. van 4 stemmen.
Please wait...