Kruidenboter zelf maken
Kruidenboter zelf maken ofwel een boter met verse kruiden recept. Het is zo makkelijk om dit zelf te doen en het is snel klaar. Enkel zachte roomboter, verse kruiden, knoflook en grof zeezout voor een bite. Old school klassieke kruidenboter is gewoon lekker. Als voorgerecht met stokbrood, bij de gourmet of zomerse barbecue, eigenlijk ontbreekt deze knoflookboter nooit. Verse kruiden kan je in overvloed gebruiken, het citroensap haalt de smaak van de kruiden naar boven.
Recept afdrukken
Kruidenboter zelf maken, een boter met verse kruiden knoflook en grof zeezout recept. Makkelijk en snel klaar.
Ingrediënten
- 250 gr roomboter
- 1 bosje bieslook
- 1 bosje platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 el citroensap
- zeezout grof
- peper vers gemalen
Instructies
- Hak de kruiden fijn. Meng de boter met de bieslook, peterselie, knoflook, citroensap, zeezout en peper naar smaak.
- Verpak de boter in vetvrij papier en draai deze dicht tot een rol.
- Leg de kruidenboter in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven. Boter met verse kruiden, zó doe je dat.
Kruidenboter met rozemarijn en cranberries is een leuke variant.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?