Kruidenboter

Kruidenboter

Met een bite van zeezout
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 2 uur
  • Klaar in: 2 uur 10 min
  • Kcal: 224

Kruidenboter zelf maken, ’n boter met verse kruiden recept. ’t Is zó makkelijk om dit zelf te doen en ’t is snel klaar. Enkel zachte roomboter, verse kruiden, knoflook en grof zeezout voor een bite.

Klassieke kruidenboter

Old school klassieke kruidenboter is gewoon lekker. Als voorgerecht met stokbrood, bij de gourmet of zomerse barbecue, eigenlijk ontbreekt deze knoflookboter nooit. Verse kruiden kan je in overvloed gebruiken, ’t citroensap haalt de smaak van de kruiden naar boven.

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 teen knoflook
  • 1 el citroensap
  • grof zeezout
  • verse peper

Boter met verse kruiden

  1. Hak de kruiden fijn. Meng de boter met de bieslook, peterselie, knoflook, citroen­sap, zeezout en peper naar smaak.
  2. Verpak de boter in vetvrij papier en draai deze dicht tot een rol. Leg de kruidenboter in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven. Boter met verse kruiden, zó doe je dat.

Ook lekker: Kruidenboter met rozemarijn en cranberries.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.6. van 11 stemmen.
Please wait...