Kruidenboter met rozemarijn en cranberries

Kruidenboter met rozemarijn en cranberries

Zó! Voor de kerst
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 2 uur
  • Klaar in: 2 uur en 10 min
  • Kcal: 254

’n Kruidenboter variant met rozemarijn en cranberries, lekker makkelijk en snel recept om zelf te maken. ’n Echte kerstboter.

Cranberries en boter

Deze kruidenboter is een hit in de decembermaand. Perfect om je kalkoen mee in te smeren, dit recept is snel klaar en maakt je kalkoen nog lekkerder! Een taak vast voor kerstavond, zo zijn de kruiden voldoende ingetrokken. Hak de rozemarijn en verwarm in gesmolten roomboter vooraf. Zo is de smaak extra lekker en de rozemarijn zacht. Yum!

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter
  • 80 gr gedroogde cranberries, fijn gesneden
  • verse zwarte peper
  • zeezout
  • rasp van 1 mandarijn
  • 4 takjes verse rozemarijn, bladeren geplukt

Bereidingswijze

  1. Doe de boter in een kom en voeg de cranberry’s en gehakte kruiden toe samen met de rasp van de mandarijn en een snuf zeezout en peper.
  2. Meng dit alles goed en verdeel het mengsel in tweeën. Maak er twee rolletjes van en wikkel ze in vetvrij papier. Bewaar ze zolang in de koelkast.

Ook lekker: Klassiek kruidenboter recept.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...