Kruidige omelet met ui en tomaat
Kruidige omelet met ui en tomaat en verse kruiden, een omelet voor elke dag. Gezond en snel omelet recept perfect voor de lunch of laat ontbijt. Tomaten omelet met kruiden als basilicum, bieslook en peterselie. Een omelet is snel, makkelijk en lekker licht. En natuurlijk neem een mix van de lekkerste tomaten. Ei kan altijd voor een (laat) ontbijt, lunch of makkelijk avondmaal. Je moet even weten wat je wilt, koken bakken of pocheren, eitje! Zo doe je dat, maak het perfecte ei. Vandaag gaan we voor deze tomaten omelet.
Ingrediënten
- 2 uien
- 250 gr kerstomaatjes
- 8 eieren
- 4 el verse kruiden
- 1 el olijfolie
- 30 gr boter
- 1 lente-ui
Instructies
- Verhit olijfolie in een koekenpan, pel, snipper en fruit de uien. Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en smoor de uien 5 minuten.
- Halveer de tomaatjes en voeg deze de laatste 2 minuten bij het ui mengsel. Snij de lente-ui in dunne ringen.
- Klop de eieren los in een kom. Roer de uien, tomaat en 3 el kruiden door de eieren.
- Smelt 15 gr boter in een koekenpan en schenk de helft van het eimengsel hierin. Bak de omelet op laag vuur totdat de onderkant goudbruin is. Keer de omelet en bak de andere kant ook goudbruin. Hierna doe je hetzelfde met de andere helft van het eimengsel.
- Snij de omelet in 8 punten en leg op ’n bord. Maak af met de rest van de fijngesneden kruiden en lente-ui. Zó maak je een tomatenomelet.
Voor een pittige variant neem je sriracha saus, chilivlokken en krokante uitjes als topping. Ook lekker om eens te maken is een tomaten kaas ovengerecht met spinazie en rosti, knoflook en rozemarijn. Een recept met tomaat, ricotta en Grana Padano kaas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?