Kruidige omelet met ui en tomaat

Kruidige omelet met ui en tomaat

En verse kruiden
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 255

Kruidige omelet met ui en tomaat en verse kruiden, ’n omelet voor elke dag. Gezond en snel omelet recept perfect voor de lunch of laat ontbijt.

Omelet met tomaat

Omelet met tomaat, verse kruiden zoals basilicum, bieslook en peterselie. Een omelet is snel, makkelijk en lekker licht. Neem ’n mix van de lekkerste tomaten.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 doosje kerstomaatjes
  • 8 eieren
  • 4 el verse kruiden
  • 30 gr boter
  • 1 lente-ui

Zó maak je ’n tomatenomelet

  1. Verhit de olie in een koekenpan snipper en fruit de uien. Voeg hier wat peper en zout aan toe. Leg een deksel op de pan en smoor de uien 5 minuten.
  2. Halveer de tomaatjes en voeg deze de laatste 2 minuten bij de lente-ui.
  3. Klop de eieren los in een kom. Roer de uien, tomaat en 3 el kruiden door de eieren
  4. Smelt 15 gr boter in een koekenpan en schenk de helft van het eimengsel hierin. Bak de omelet op laag vuur totdat de onderkant goudbruin is. Keer de omelet en bak de andere kant ook goudbruin. Hierna doe je hetzelfde met de andere helft van het eimengsel.
  5. Snij de omelet in 8 punten en leg op ’n bord. Maak af met de rest van de fijngesneden kruiden. Zó maak je ’n tomatenomelet.

Ook lekker: Tomaten kaas ovengerecht met spinazie en rosti knoflook en rozemarijn. ’n Recept met tomaat, ricotta en Grana Padano kaas.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.7. van 3 stemmen.
Please wait...