Kruidige omelet met ui en tomaat

Lekker zomers
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Wachttijd: 6 uur en 30 min
  • Klaar in: 2 uur
Naar het recept

Een omelet is altijd lekker om tijdens de lunch te eten, maar met een kleine salade erbij en een soepje vooraf kun je het ook als hoofdmaaltijd gebruiken. Ideaal als je in het weekend geen zin hebt om uitgebreid te koken.

Omelet met verse kruiden

De verse kruiden maken de omelet echt af. Gebruik wat je lekker vind, ik gebruik basilicum, bieslook en peterselie! Een omelet is snel, makkelijk en lekker zomers.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 doosje kerstomaatjes
  • 8 eieren
  • 4 el verse kruiden
  • 30 gr boter
  • 1 lente-ui

Bereidingswijze

  1. 1Verhit de olie in een koekenpan snipper en fruit de uien. Voeg hier wat peper en zout aan toe. Leg een deksel op de pan en smoor de uien 5 minuten.
  2. 2Halveer de tomaatjes en voeg deze de laatste 2 minuten bij de lente-ui.
  3. 3Klop de eieren los in een kom. Roer de uien, tomaatjes en 3 el kruiden door de eieren
  4. 4Smelt 15 gr boter in een koekenpan en schenk de helft van het eimengsel hierin. Bak de omelet op laag vuur totdat de onderkant goudbruin is. Keer de omelet en bak de andere kant ook goudbruin. Hierna doe je hetzelfde met de andere helft van het eimengsel.
  5. 5Snijd de omeletten in 8 punten en leg deze op een platte schaal of bord. Bestrooi de punten met de rest van de fijngesneden kruiden. Serveer de omelet met een lekker salade!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...