Kruidige omelet met ui en tomaat

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Een omelet is altijd lekker om tijdens de lunch te eten, maar met een kleine salade erbij en een soepje vooraf kun je het ook als hoofdmaaltijd gebruiken. Ideaal als je in het weekend geen zin hebt om uitgebreid te koken.

Tip: je kunt natuurlijk zo veel variëren als je maar wilt. In de plaats van ui kun je bijvoorbeeld champignons gebruiken.

Ingrediënten

  • 2 uien (fijngesneden)
  • 1 doosje kerstomaatjes
  • 8 eieren
  • 4 el fijngesneden kruiden (oregano, basilicum, peterselie)
  • 1 lente-ui (in ringetjes)
  • 30 gr boter

Bereidingswijze

Stap1

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien. Voeg hier wat peper en zout aan toe. Leg een deksel op de pan en smoor de uien 5 minuten.

Stap2

Halveer de tomaatjes en voeg deze de laatste 2 minuten bij de lente-ui.

Stap3

Klop de eieren los in een kom. Roer de uien, tomaatjes en 3 el kruiden door de eieren. Voeg nog wat zout en peper toe voor de smaak.

Stap4

Smelt 15 gr boter in een koekenpan en schenk de helft van het eimengsel hierin. Bak de omelet op laag vuur totdat de onderkant goudbruin is. Keer de omelet en bak de andere kant ook goudbruin. Hierna doe je hetzelfde met de andere helft van het eimengsel.

Stap5

Snijd de omeletten in 8 punten en leg deze op een platte schaal of bord. Bestrooi de punten met de rest van de fijngesneden kruiden. Serveer de omelet met een lekker salade!

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab