Lamsrack met venkel en tomatenjam

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Dit heerlijke gerecht is perfect voor tijdens de feestdagen. Heerlijk mals lamsvlees met geroosterde venkel en een tomatenjam.

Tip: Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.

Ingrediënten

  • 750 gram lamsrack
  • 2 venkelknollen
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 theelepel verse tijm
  • 5 eetlepels olie

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en pers de knoflook. Doe de zongedroogde tomaten met de knoflook, azijn, honing, tijm 2 eetlepels olie en een snufje peper in een kom en pureer het geheel.

Stap2

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de lamsrack rondom bruin. Doe het vlees samen met het bakvocht in een ovenschaal en zet dit ongeveer 15 minuten in de oven. Verwarm ondertussen het tomatenmengsel op laag vuur.

Stap3

Snij de venkel in plakken en bestrijk ze met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de venkel kort aan beide kanten. Bestrooi het eventueel met wat peper en zout naar smaak.

Stap4

Neem het vlees uit de oven en dek het af met aluminiumfolie. Haal het vlees na 2 á 3 uit het aluminiumfolie en snij het in plakken. Verdeel het vlees over 4 borden en leg de venkel en de tomatenjam ernaast.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

62

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab