Lamsrack met venkel en tomatenjam
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en pers de knoflook. Doe de zongedroogde tomaten met de knoflook, azijn, honing, tijm 2 eetlepels olie en een snufje peper in een kom en pureer het geheel.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de lamsrack rondom bruin. Doe het vlees samen met het bakvocht in een ovenschaal en zet dit ongeveer 15 minuten in de oven. Verwarm ondertussen het tomatenmengsel op laag vuur.
- Neem het vlees uit de oven en dek het af met aluminiumfolie. Haal het vlees na een paar minuten uit het aluminiumfolie en snij het in plakken. Verdeel het vlees over de borden en leg de venkel en de tomatenjam ernaast.
Ook lekker: Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees gestoofd lamsvlees, zoete aardappelen en gedroogde pruimen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?