Lamsrack met venkel en tomatenjam

Mals lam
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Dit heerlijke gerecht is echt een feestje. Heerlijk mals lamsvlees met geroosterde venkel en een tomatenjam.

Mals lam met anijs van venkel

De smaak van anijs van de venkel past perfect bij dit malse lam

Ingrediënten

  • 750 gr lamsrack
  • 2 venkelknollen
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 3 el balsamico azijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 tl verse tijm
  • 5 el olie

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en pers de knoflook. Doe de zongedroogde tomaten met de knoflook, azijn, honing, tijm 2 eetlepels olie en een snufje peper in een kom en pureer het geheel.
  2. 2Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de lamsrack rondom bruin. Doe het vlees samen met het bakvocht in een ovenschaal en zet dit ongeveer 15 minuten in de oven. Verwarm ondertussen het tomatenmengsel op laag vuur.
  3. 3Neem het vlees uit de oven en dek het af met aluminiumfolie. Haal het vlees na een paar minuten uit het aluminiumfolie en snij het in plakken. Verdeel het vlees over de borden en leg de venkel en de tomatenjam ernaast.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...