Lasagne bolognese met bechamelsaus
Italiaanse lasagne- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 40 min
- Klaar in: 1 uur
- Kcal: 940
Lasagne bolognese met bechamelsaus, een Italiaanse lasagne met laagjes gehaktsaus, bechamel en groenten. Lasagne recept gevuld met slierten courgette, knoflook en ui, heerlijk en makkelijk om te maken.
Lasagne tomatensaus
De tomatensaus kan je ook prima vers maken. Gebruik in plaats van een blik tomaten 4 grote tomaten, 1 ui, verse Italiaanse kruiden, een teentje knoflook, snijd alles en bak. Wat verse peper toevoegen, beetje ketchup mocht je de saus iets zoeter willen en pureer.
Lasagne uit de oven in de pan
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de paprika in blokjes. Schil met een kaasschaaf de courgette in lange plakken.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met verse peper. Voeg de paprika toe en bak kort mee. Doe ook de tomatenpulp bij het gehaktmengsel.
- Vet een ovenschaal of ovenpan in en begin met een laagje bolognesesaus, een laagje lasagnebladen en een laagje courgette. Doe daarop weer een laagje bolognesesaus en vervolgens een laagje bechamelsaus. Bestrooi de bechamelsaus met kaas en leg daarop weer een laag lasagnebladen en vervolgens een laag courgette en herhaal tot alles op is.
- Eindig de laagjes met bechamelsaus en de Parmezaanse kaas geraspt. Bak de lasagne in 30 tot 40 minuten gaar in de oven. Zó maak je lasagne uit de oven in de pan.
Ook lekker: Aubergine parmigiana recept. Lasagne van aubergines ofwel melanzane, ’n Italiaans gerecht.