Lasagne bolognese met groente

Traditioneel Italiaans.
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 1 uur
Naar het recept

Er gaat niets boven een zelfgemaakte Italiaanse lasagne, met laagjes gehaktsaus en bechamelsaus. Dit recept is heerlijk en heel simpel om te maken.

Lasagne, de tomatensaus

De tomatensaus kun je natuurlijk ook prima vers maken. Gebruik in plaats van een pakje saus 4 grote tomaten, 1 ui, verse italiaanse kruiden, 1 teentje knoflook, snijd alles en bak. Wat verse peper toevoegen, beetje ketchup mocht je de saus iets zoeter willen en pureer!

Ingrediënten

  • 250 gr verse lasagnebladen
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 pot bechamelsaus
  • 1 pot tomatenpulp
  • 200 gr geraspte belegen kaas
  • 1 ui, fijn
  • 2 teen knoflook
  • 300 gr rundergehakt
  • 100 gr Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de paprika in blokjes. Schil met een kaasschaaf de courgette in lange plakken. Zet een hapjespan op het vuur en fruit hierin de ui en de knoflook aan, voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met verse peper.
  2. 2Voeg, als het gehakt een mooie bruine kleur heeft, de paprika toe. Bak deze nog 2 minuten mee. Doe dan de tomatenpulp bij het gehaktmengsel.
  3. 3Vet een ovenschaal in en begin met een klein laagje bolognesesaus. Leg daarop een laagje lasagnebladen en daarop een laagje courgetteschillen. Doe daarop weer een laagje bolognesesaus en vervolgens een laagje bechamelsaus. Bestrooi de bechamelsaus met kaas en leg daarop weer een laag lasagnebladen en vervolgens een laag courgetteschillen. Herhaal dan nog een keer met een laag bolognesesaus, bechamelsaus, kaas, lasagnebladen, courgetteschillen, bolognesesaus, bechamelsaus, kaas en dan als laatste een laagje Parmezaanse kaas.
  4. 4Bak de lasagne voor 40 minuten in de oven.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...