Lasagne bolognese met groente

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 40m
  • Klaar in: 60m

Er gaat niets boven een zelfgemaakte, Italiaanse lasagne! Dit recept is werkelijk om te smullen! Volg de stappen in dit recept en tover een heerlijke, Italiaanse specialiteit op tafel!

Tip: Gebruik in plaats van een pakje saus een blik tomatenblokjes. Voeg dan na de paprika een blikje tomatenpuree (140 gram) toe, roer goed door (de puree ontzuurt hierdoor) en voeg dan het blik tomatenblokjes toe. En om het korstje nog krokanter te maken, kun je 2 witte boterhammen verkruimelen boven de lasagne en bestrooi de kruimels daarna met het laatste laagje Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 1 pak verse lasagnebladen (250 gram)
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 pot bechamelsaus
  • 1 pakje lasagnesaus van Bertolli
  • 1 zakje geraspte belegen kaas (200 gram)
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de paprika in blokjes. Schil met een kaasschaaf de courgette in lange plakken. Zet een hapjespan op het vuur en fruit hierin de ui en de knoflook aan, voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper en zout of gehaktkruiden.

Stap2

Voeg, als het gehakt een mooie bruine kleur heeft, de paprika toe. Bak deze nog 2 minuten mee. Doe dan de saus bij het gehaktmengsel volgens aanwijzingen op de verpakking.

Stap3

Vet een ovenschaal in en begin met een klein laagje bolognesesaus. Leg daarop een laagje lasagnebladen en daarop een laagje courgetteschillen. Doe daarop weer een laagje bolognesesaus en vervolgens een laagje bechamelsaus. Bestrooi de bechamelsaus met kaas en leg daarop weer een laag lasagnebladen en vervolgens een laag courgetteschillen. Herhaal dan nog een keer met een laag bolognesesaus, bechamelsaus, kaas, lasagnebladen, courgetteschillen, bolognesesaus, bechamelsaus, kaas en dan als laatste een laagje Parmezaanse kaas.

Stap4

Bak de lasagne voor ongeveer 35/40 minuten in de oven.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

76

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab