Lasagne bolognese met bechamelsaus

Lasagne bolognese met bechamelsaus

Italiaanse lasagne
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 1 uur
  • Kcal: 940

Geniet van een klassieke Italiaanse lasagne bolognese met romige bechamelsaus en smaakvolle laagjes gehaktsaus en groenten. Deze lasagne is gevuld met slierten courgette, knoflook en ui.

Je kunt de tomatensaus ook zelf vers bereiden zoals bij dit lasagne recept. Gebruik in plaats van een blik tomaten 4 grote tomaten, 1 ui, verse Italiaanse kruiden en een teentje knoflook. Snijd alles fijn en bak het. Voeg wat verse peper toe en voeg indien gewenst een beetje ketchup toe voor een zoetere smaak. Pureer de saus vervolgens tot een glad geheel.

Ingrediënten

  • 250 gr lasagnebladen
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 400 gr bechamelsaus
  • 400 gr tomatenpulp
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 300 gr rundergehakt
  • 100 gr Parmezaanse kaas
Lasagne bolognese simpel recept

Lasagne uit de oven in de pan

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de paprika in blokjes. Schil met een kaasschaaf de courgette in lange plakken.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met verse peper. Voeg de paprika toe en bak kort mee. Doe ook de tomatenpulp bij het gehaktmengsel.
  3. Vet een ovenschaal of ovenpan in en begin met een laagje bolognesesaus, een laagje lasagnebladen en een laagje courgette. Doe daarop weer een laagje bolognesesaus en vervolgens een laagje bechamelsaus. Bestrooi de bechamelsaus met kaas en leg daarop weer een laag lasagnebladen en vervolgens een laag courgette en herhaal tot alles op is.
  4. Eindig de laagjes met bechamelsaus en de Parmezaanse kaas geraspt. Bak de lasagne in 30 tot 40 minuten gaar in de oven. Zó maak je lasagne uit de oven in de pan.

Ook lekker: Aubergine parmigiana recept. Lasagne van aubergines ofwel melanzane, ’n Italiaans gerecht.

Beoordeling: 3.5. van 22 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024