Lasagne met gorgonzolasaus
En parmezaan- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 840
Lasagne met gorgonzolasaus en parmezaan, ’n echte kaaslasagne, super romig met courgette en spinazie. Makkelijk en snel te maken dus zó aan tafel De kaassaus is mega romig met wat pit en lekker vega met veel groen ’n favoriete combi.
Pasta met gorgonzolasaus
Pasta met gorgonzolasaus, ’n meest simpele saus recept wat er bestaat en te gek lekker bij alle soorten pasta. Roer de saus door de penne of spaghetti maak af met verse kruiden en gehakte noten. Voilà, hoe makkelijk wil je ’t hebben.
Kies zelf voor een gorgonzola pikant of de dolce variant gorgonzola kaas. De dolce is zacht en romig gorgonzola pikant het tegenovergestelde. Beide perfect voor dit lasagne recept.
Lasagne met gorgonzola
- Zorg dat de spinazie ontdooid en uitgelekt is. Breng de room zachtjes aan de kook en laat de gorgonzola al roerende hierin smelten. Breng de kaassaus op smaak met vers gemalen peper en laat even staan. Pel en pers de knoflook en meng met de olijfolie en de Italiaanse kruiden.
- Was en snij de courgette in lange dunne linten en meng met de knoflook kruidenolie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep een flinke lepel van de kaassaus over de bodem van een ovenschaal en smeer uit zodat de bodem bedekt is en leg hier een laagje lasagnevellen op.
- Verdeel de helft van de spinazie over de eerste laag lasagnevellen. Leg hier weer ’n laag pasta op en een laag courgette linten. Schep over de courgette een paar lepels kaassaus en weer een laag pastavellen.
- Eindig met de rest van de spinazie en wat vers gemalen peper, kaassaus en de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in een half uur goudbruin in de oven. Lasagne met gorgonzola maak je zó.
Eet lekker met warme focaccia.
Ook lekker: Aubergine parmigiana ’n lasagne van aubergines, ofwel melanzane, ’n Italiaans gerecht.
Heerlijk recept maar de hoeveelheden heb ik wel wat aangepast. Ik heb alles verdubbeld behalve de lasagnebladen en toen was het genoeg voor vier personen. Wel extra veel knoflook en smullen maar. Hartelijk dank!
Dank voor je feedback Wouter!
Een heerlijk en makkelijk recept.
Bas Smit
Dank Bas!
Vandaag voor het eerst gemaakt, was erg lekker. Ik vraag me af of het nog lekkerder wordt als je de courgette even kort aanbakt. Heeft iemand daar ervaring mee? En hoe krijg ik de kaassaus een beetje dikker?
Fijn Monique. De courgette eerst kort bakken kan natuurlijk altijd. Voor een dikkere saus zou je maizena (of bloem) kunnen toevoegen of de saus iets langer laten pruttelen.
Prima receptje! Erg makkelijk en lekker. Heb alleen de saus wat aangemaakt ook met mascarpone en als topping wat geroosterde pijnboompitjes (verkruimeld) toegevoegd.