Lasagne met gorgonzolasaus

  • Porties: 3 á 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 40m

Ben je gek op lasagne, maar ben je de standaard varianten zat? Probeer deze heerlijke lasagne dan eens met zelfgemaakte gorgonzolasaus. Er zit heel veel smaak aan en is een stuk eenvoudiger om klaar te maken dan het lijkt? Daarnaast is het gerecht ook nog eens vegetarisch en zitten er lekker veel groenten in. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer gerechten uit de oven? Kijk dan eens bij onze ovenrecepten.

IMG_2252

Ingrediënten

  • 250 mililiter kookroom
  • 200 gram gorgonzola
  • 1 pak verse lasagnebladen
  • 450 gram diepvriesspinazie
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap1

Laat de spinazie ontdooien. Verwarm de kookroom in een steelpannetje en voeg hier de gorgonzola aan toe. Laat de gorgonzola smelten en roer door tot de saus glad is. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat het een klein beetje afkoelen.

Stap2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel een grote lepel saus over de bodem van een ovenschaal an leg hier een laag lasagnevellen op. Laat het vocht uit de spinazie lekken in een vergiet en verdeel de helft van de spinazie over de lasagnevellen. Breng op smaak met zout en peper en leg er weer een laag lasagnevellen op. Snij de courgette in plakjes en verdeel deze over de lasagnevellen.

Stap3

Bestrooi de courgetteplakjes met wat Italiaanse kruiden en verdeel een paar lepels kaassaus erover. Leg daar bovenop weer een laag lasagnevellen. Snij de tomaten in plakjes en verdeel deze over de lasagnevellen. Bestrooi de tomatenplakjes met wat Italiaanse kruiden en leg er weer een laag pastavellen op. Verdeel de rest van de spinazie over de pastavellen en bestrooi het weer met wat zout en peper. Verdeel de rest vna de kaassaus over de spinazie en bestrooi het met de Parmezaanse kaas.

Stap4

Zet de lasagne voor ongeveer 30 minuten in de oven tot de lasagne gaar en goudbruin gekleurd is.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab