Lasagne met gorgonzolasaus

Lasagne met gorgonzolasaus

En Parmezaanse kaas
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 30 min
  • Klaar in: Klaar in 40 min
  • Kcal: Calorieën 840

Lasagne met gorgonzolasaus en Parmezaanse kaas is een echte kaaslasagne, romig met courgette en spinazie. Makkelijk en snel te maken dus lekker snel aan tafel. De kaassaus heeft wat pit en met veel groen is dit een echte favoriet.

Pasta met gorgonzolasaus

Gorgonzolasaus is erg makkelijk te maken en smaakt geweldig lekker bij vele soorten pasta. Roer de saus door de macaroni of spaghetti en maak het gerecht af met een handje verse kruiden.

Kies zelf voor een gorgonzola pikant of de dolce variant gorgonzola kaas. De dolce is zacht en romig gorgonzola pikant het tegenovergestelde. Beide perfect voor dit lasagne recept.

Lasagne gorgonzola en courgette

Lasagne met gorgonzolasaus

3.8 van 22 stemmen
Recept afdrukken
Recept voor kaaslasagne met gorgonzolasaus (pikant of zacht) en Parmezaan. Met laagjes van courgette en spinazie.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 840

Ingrediënten

  • 200 gr gorgonzola
  • 250 ml kookroom
  • 250 gr lasagne bladen vers
  • 450 gr spinazie diepvries
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 100 gr Parmezaanse kaas

Instructies

  • Zorg dat de spinazie ontdooid en uitgelekt is. Breng de room zachtjes aan de kook en laat de gorgonzola al roerende hierin smelten. Breng de kaassaus op smaak met vers gemalen peper en laat even staan. Pel en pers de knoflook en meng met de olijfolie en de Italiaanse kruiden.
  • Was en snij de courgette in lange dunne linten en meng met de knoflook kruidenolie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep een flinke lepel van de kaassaus over de bodem van een ovenschaal en smeer uit zodat de bodem bedekt is en leg hier een laagje lasagnevellen op.
  • Verdeel de helft van de spinazie over de eerste laag lasagnevellen. Leg hier weer een laag pasta op en een laag courgette linten. Schep over de courgette een paar lepels kaassaus en weer een laag pastavellen.
  • Eindig met de rest van de spinazie en wat vers gemalen peper, kaassaus en de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in een half uur goudbruin in de oven. Lasagne met gorgonzola maak je zó.

Serveer met focaccia.

Ook lekker: aubergine parmigiana ’n lasagne van aubergines, ofwel melanzane, ’n Italiaans gerecht.

Lasagne snijden met gorgonzolasaus
Lasagne met gorgonzolasaus en parmezaan

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

  1. Wouter 14 juli 2021 at 18:48 - Reply

    Heerlijk recept maar de hoeveelheden heb ik wel wat aangepast. Ik heb alles verdubbeld behalve de lasagnebladen en toen was het genoeg voor vier personen. Wel extra veel knoflook en smullen maar. Hartelijk dank!

  2. Bas Smit 7 januari 2022 at 16:52 - Reply

    Een heerlijk en makkelijk recept.
    Bas Smit

  3. Monique 23 oktober 2022 at 23:00 - Reply

    Vandaag voor het eerst gemaakt, was erg lekker. Ik vraag me af of het nog lekkerder wordt als je de courgette even kort aanbakt. Heeft iemand daar ervaring mee? En hoe krijg ik de kaassaus een beetje dikker?

    • Miranda Bernáth 24 oktober 2022 at 10:52 - Reply

      Fijn Monique. De courgette eerst kort bakken kan natuurlijk altijd. Voor een dikkere saus zou je maizena (of bloem) kunnen toevoegen of de saus iets langer laten pruttelen.

  4. Gabri 2 november 2022 at 16:10 - Reply

    Prima receptje! Erg makkelijk en lekker. Heb alleen de saus wat aangemaakt ook met mascarpone en als topping wat geroosterde pijnboompitjes (verkruimeld) toegevoegd.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter