Lasagne met gorgonzola: lekker en onweerstaanbaar
Deze ovenschotel met gorgonzola is pure verleiding. De romige, pittige kaas omarmt de frisse courgette en spinazie in een sensuele tango van smaken. Eenvoudig te maken, tovert dit recept in een handomdraai een onweerstaanbare maaltijd op tafel. Je kunt zelf kiezen voor gorgonzola pikant of dolce. De dolce variant is zacht en romig, terwijl de pikant juist pittig en uitgesproken is. Beide soorten zijn perfect voor dit lasagnerecept.
Tip: zorg dat de spinazie ontdooid en uitgelekt is.
Ingrediënten
- 200 gr gorgonzola
- 250 ml kookroom
- 250 gr lasagne bladen vers
- 450 gr spinazie diepvries
- 1 courgette
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- 100 gr Parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Breng de kookroom zachtjes aan de kook en laat de gorgonzola al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de knoflook, olijfolie en Italiaanse kruiden in een kommetje.
- Was en snij de courgette in lange dunne linten en meng met de knoflook kruidenolie.
- Schep een laagje kaassaus in de bodem van een ovenschaal. Bedek met een laag lasagnebladen.
- Verdeel de spinazie over de lasagne en bedek met een laag courgettelinten.
- Schep er wat kaassaus over en bedek met een nieuwe laag lasagnebladen.
- Herhaal de stappen 5 en 6 tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Eindig met een laag kaassaus en bestrooi met Parmezaanse kaas.
- Bak de lasagne in 30 minuten goudbruin in de oven.
Tips:
- Serveer de lasagne met een frisse salade of gegrilde groenten.
- Voor een extra pittige touch, voeg wat chiliflakes toe aan de kaassaus.
- Vervang de courgette door aubergine of paprika.
- Geniet van deze heerlijke lasagne met gorgonzola!
Extra tips:
- Experimenteer met verschillende soorten gorgonzola, zoals dolce of picant.
- Voeg extra groenten toe, zoals champignons of broccoli.
- Maak de lasagne vegetarisch door vegetarische kaas te gebruiken.
Ben je op zoek naar een eenvoudig en heerlijk lasagnerecept? Probeer dan dit klassieke variant met passata, gehakt, Parmigiano Reggiano en bechamelsaus!
Dit recept is perfect voor beginners en staat in minder dan een uur op tafel. Klik hier voor het makkelijke lasagnerecept!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Wanneer komt de olijfolie, knoflook en kruiden nu in het recept toe te voegen?
Stap 4! Ik hoop dat het gelukt is!
Sarina: we hadden inderdaad die oliemengeling op de courgette gestreken. Dank je wel voor de feedback! Partner en schoonfamilie vonden het heerlijk. Voor herhaling vatbaar :)
Prima receptje! Erg makkelijk en lekker. Heb alleen de saus wat aangemaakt ook met mascarpone en als topping wat geroosterde pijnboompitjes (verkruimeld) toegevoegd.
Vandaag voor het eerst gemaakt, was erg lekker. Ik vraag me af of het nog lekkerder wordt als je de courgette even kort aanbakt. Heeft iemand daar ervaring mee? En hoe krijg ik de kaassaus een beetje dikker?
Fijn Monique. De courgette eerst kort bakken kan natuurlijk altijd. Voor een dikkere saus zou je maizena (of bloem) kunnen toevoegen of de saus iets langer laten pruttelen.
Een heerlijk en makkelijk recept.
Bas Smit
Dank Bas!
Heerlijk recept maar de hoeveelheden heb ik wel wat aangepast. Ik heb alles verdubbeld behalve de lasagnebladen en toen was het genoeg voor vier personen. Wel extra veel knoflook en smullen maar. Hartelijk dank!
Dank voor je feedback Wouter!