Lasagne met knolselderij

Lasagne met knolselderij

En (kastanje) champignons
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 55 min
  • Kcal: 370

Lasagne met knolselderij en (kastanje) champignons, een vegetarische lasagne met flinterdun gesneden knolselderij en geitenkaas heel eenvoudig. Dit lasagne recept schuif je zó in de oven, heerlijk en makkelijk om te maken.

Lasagne ovenschotel

Lasagne ovenschotel met knolselderij is een traditionele lasagne met een twist. De groente heeft een heerlijke bite en past perfect als vervanger van de pasta.

Zorg wel dat de knolselderij goed bedekt is anders heb je uitgedroogde harde randjes.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij in dunne plakjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 200 gr (kastanje)champignons in plakjes
  • 2 tenen knoflook fijn
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 800 ml tomatensaus
  • stuk parmezaan
Knolselderij lasagne

Knolselderij lasagne

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Bak de ui, knoflook en champignons kort in een scheutje olijfolie. Vet een ovenschaal in met olijfolie en bedek de bodem dakpansgewijs met dunne plakjes knolselderij.
  2. Verdeel de ui, champignons, knoflook, geitenkaas en tomatensaus erover met naar smaak verse peper en zout. Dek af met dunne plakjes knolselderij en maak zo laagjes tot alles op is. Eindig met een laagje saus beleg met stukjes geitenkaas en rasp er Parmezaan over.
  3. Zet 45 minuten tot een uur in een voorverwarmde oven, controleer of de knolselderij gaar is. Rasp Parmezaan over de lasagne en laat voor ’t serveren 5 a 10 minuten rusten. Zó maak je knolselderij lasagne.

De lekkerste tomaten saus maak je zelf met 1 rode ui, 2 teen knoflook 4 takjes basilicum, 2 takjes oregano, 3 takjes tijm, 2 tomaten, olijfolie en 500 ml passata, aanfruiten en sudderen.

Snelle tomatensaus maak je zó.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...