Lasagne van Mexicaanse wraps

Een soort van wraptaart
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 50 min
Naar het recept

Mexicaans eten is een rijke mengelmoes van de Indiaanse, Franse en de Spaanse keuken. Eten is een typisch voorbeeld van de diversiteit van de Mexicaanse cultuur. De basis van het originele en typerende eten uit Mexico is de maistortilla. Dus smullen op zijn Mexicaans met deze lasagne van Mexicaanse wraps! Het is een heerlijk recept waar wel wat tijd in gaat zitten, maar dan zet je ook wel echt iets lekkers op tafel.

Mais tortilla

Een soort van wraptaart maak je met de maistortilla’s. Een tortilla is een soort ongezuurd plat brood, gemaakt van voorbewerkte maïs.

Ingrediënten

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 blikje maïs klein
  • 1 ui in blokjes
  • 2 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 2 potjes wrapsauce
  • 1 pak tortilla wraps
  • 100 gr jonge strooikaas

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de ui, paprika, courgette en knoflook klein.
  2. 2Doe een scheutje olijfolie in een hapjespan. Rul het gehakt goudbruin, voeg dan de ui en de knoflook toe, bak 3 min mee. Voeg dan de rest van de groentes toe, bak nog eens 3 min. Voeg de potjes saus toe en breng zachtjes aan de kook.
  3. 3Vet een ovenschaal in en begin met een wrap, doe er vervolgens een laagje saus bovenop en herhaal dit 4 keer. Eindig wel met de saus. Strooi dan de kaas erover heen en zet de schaal in de oven voor 20 minuten. Even wachten en geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...