Lauwwarme kipsalade met honing mosterd dressing
Deze lauwwarme kipsalade met honing-mosterd dressing is een heerlijke, gezonde en lichte maaltijd die snel op tafel staat. Het recept is eenvoudig, waardoor je in een mum van tijd kunt genieten van deze voedzame salade met kip. De combinatie van rucola en pitjes maakt de salade net even anders, terwijl de honing-mosterd dressing zorgt voor een licht zoete smaakbeleving. Het gekookte eitje maakt de salade echt af.
Voor de dressing meng je 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels balsamicoazijn, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetlepel honing en 1 theelepel mosterd. Breng op smaak met versgemalen peper en een snufje zout.
Tip: voor een zomerse twist kun je dressings maken op basis van olie, azijn, mosterd en verse kruiden. Voeg een teentje knoflook of een scheutje citroen toe voor een extra frisse smaak.
Ingrediënten
- 50 gr slamelange
- 100 gr kipfilet
- ½ avocado
- 1 tomaat
- ½ komkommer
- 1 gekookte ei
- handje pijnboompitten
Dressing
- 3 el olijfolie
- 2 tl balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 el honing
- 1 tl mosterd
Instructies
- Kook het ei tot het hard is. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Bereid intussen de dressing voor.
- Doe de sla in een grote kom. Snijd de komkommer, avocado en tomaat in stukjes en meng ze door de sla. Pel het gekookte ei en snijd het in partjes.
- Schep de sla in een kom samen met de pijnboompitjes, ei en dressing. Leg als laatste de warme kipfilet erop en klaar is je simpele kipsalade.
- Schep de gemengde sla in een serveerkom en voeg de geroosterde pijnboompitjes, ei en dressing toe. Leg als laatste de warme kipfilet bovenop. Je eenvoudige salade met kip is nu klaar om te serveren.
Ook lekker: shaslick met kip met een shaslicksaus of pindasaus.
Of maak een: pompoen pindasoep met kokos, pinda’s en uitjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?